لیست استان ها
فالوده استان فارس شیرازی

فالوده از خوراکی‌های محلی استان فارس به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
3,310 بازدید بدون دیدگاه

فالوده که به پالوده نیز معروف است، از خوردنی‌های ایرانی و از نوع دسر است که در تمام کشورهای خاورمیانه به‌خصوص ایران رواج دارد. این دسر خوشمزه تقریباً در تمامی شهرهای ایران تهیه می‌شود که معروف‌ترین آن فالوده شیرازی است.

طرز تهیه فالوده استان فارس (شیرازی)

در ادامه باهم مراحل تهیه این دسر خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۳ نفر)

نشاسته: ۳۰۰ گرم

آب: ۴ پیمانه

شکر: ۱ پیمانه

لیمو تازه: ۱ عدد

گلاب: نصف پیمانه

شربت آلبالو: به مقدار لازم

مراحل تهیه فالوده استان فارس (شیرازی)

این دسر خوشمزه در چهار مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

ابتدا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و دو پیمانه آب را درون آن بریزید و شکر را اضافه کنید، بر روی اجاق‌گاز قرار دهید. سپس شکر را هم بزنید تا در آب حل شود و صبر کنید تا آب شکر قوام پیدا کند.

در این مرحله گلاب را اضافه کنید و صبر کنید تا شربت چند بار قل بخورد. سپس آن را از روی اجاق‌گاز بردارید و بگذارید کنار تا خنک شود. سپس بعد از سرد شدن شربت آن را در یک کاسه مناسب بریزید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند.

۲– مرحله دوم:

بعد از یخ زدن شربت آن را از فریزر بیرون بیاورید و برای پودر کردن، آن را درون مخلوط‌کن بریزید. بعد از اینکه شربت یخ‌زده را کاملاً پودر کردید، دوباره آن را به‌صورت پودر شده در یخچال قرار دهید.

۳– مرحله سوم:

حالا نوبت به درست کردن رشته‌های فالوده است. ابتدا یک قابلمه را انتخاب کنید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس نشاسته را به آن اضافه کنید و قابلمه را بر روی اجاق‌گاز با حرارت ملایم قرار دهید، تا آب به‌تدریج تبخیر شود و نشاسته باقی‌مانده کش‌دار و غلیظ شود. سپس برای ایجاد رشته‌های نازک نشاسته از یک آبکش با سوراخ‌های ریز کمک می‌گیریم. نشاسته کش‌دار و غلیظ را در آبکش بریزید و با فشار بر روی نشاسته‌ها باعث شوید تا از سوراخ‌های ریز آبکش رد شوند. در زیر آبکش کاسه‌ای پر از یخ قرار دهید تا رشته‌های نازک روی یخ‌ها ریخته شود. توجه کنید که بهتر است که از یک آبکش با سوراخ‌های ریزتر استفاده کنید تا فالوده شما ریزتر و زیباتر شود.

۴– مرحله چهارم:

بعد از خروج رشته‌ها از آبکش و ریختن آنها بر روی یخ، خوب یخ را هم بزنید تا رشته‌ها سفت شوند. سپس یخ‌های یخ‌زده را در یک کاسه مناسب بریزید و رشته‌ها را به‌آرامی از یخ بیرون بیاورید و به کاسه حاوی یخ پودر شده اضافه کنید و آن را به خوبی مخلوط کنید تا فالوده در همه جای یخ قرار بگیرد.

فالوده را در یک کاسه بریزید و به آن آب‌لیموی تازه را با کمی شربت آلبالو اضافه کنید و به‌دلخواه تزیین کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱– شما می‌توانید برای کاهش زمان تهیه فالوده شیرازی، از فروشگاه‌ها رشته مخصوص فالوده شیرازی به‌صورت بسته‌بندی‌شده و آماده را خریداری کنید.

۲– قبل از استفاده برای داشتن رشته‌های مناسب و ترد ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را بجوشانید.

۳– در هنگام تهیه رشته‌های فالوده، همیشه از حرارت پایین اجاق‌گاز استفاده کنید، تا آب به‌آرامی تبخیر شود و نشاسته‌ها به خوبی پخته شوند.

۴– نشاسته را تا جایی که قوام بیاید و کش‌دار باشد بر روی حرارت اجاق‌گاز قرار دهید. چون اگر زمان برای این کار صرف نشود، هنگام ریختن رشته‌های فالوده در کاسه یخ، آن سفتی مدنظر که فالوده باید داشته باشد را ندارد.

۵– بهترین گزینه برای نشاسته در تهیه فالوده شیرازی استفاده از نشاسته گندم است.

۶– برای درست کردن رشته‌های باریک نشاسته می‌توان از چرخ‌گوشت نیز به‌جای آبکش استفاده کرد.

۷– برای خوش‌طعم و خوش عطر شدن فالوده شیرازی می‌توانید در آخر کار مقداری اسانس هل را به فالوده اضافه کنید تا از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

۸– برای تزئین فالوده می‌توان از برگ نعناع، انگور قرمز، لیموهای برش داده‌شده و یا آلبالو بی‌هسته به‌دلخواه استفاده نمود.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها