لیست استان ها
آش آبغوره آذربایجان شرقی

آش آبغوره از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی به همراه طرز تهیه

شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
3,784 بازدید بدون دیدگاه

آش آبغوره که به آش گوجه‌فرنگی و آش‌ترش نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی در آذربایجان شرقی است که بیشتر در شهر تبریز طبخ می‌شود. این آش به دلیل مقوی بودن و خوشمزگی طرفداران بسیاری دارد و بیشتر در فصول سرد سال طبخ می‌شود.

طرز تهیه آش آبغوره آذربایجان شرقی

در ادامه باهم مراحل پخت این آش خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

سبزی (شامل تره و جعفری به میزان مساوی): نیم کیلو

برنج آش (برنج نیم دانه): یک لیوان

پیاز: یک عدد درشت

گوجه‌فرنگی: ۵ عدد

رب گوجه‌فرنگی: دو الی سه قاشق غذاخوری

لوبیا چشم‌بلبلی: نصف لیوان (اگر پخته باشد یک فنجان)

آبغوره: نصف لیوان الی یک لیوان (بر اساس ذائقه)

نعنا: حدوداً یک الی دو قاشق غذاخوری

قرص عصاره مرغ: یک عدد

روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم

مراحل تهیه آش آبغوره آذربایجان شرقی

این آش خوشمزه در پنج مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

پیاز را نگینی خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود. سپس سبزی، برنج (شسته شده)، یک پارچ آب را ریخته و روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا بپزد. در قابلمه بهتر است نیمه‌باز باشد و گاهی آش را هم می‌زنیم.

۲– مرحله دوم:

کمی بعد که مواد جوشید، قرص عصاره مرغ را اضافه کرده و هم می‌زنیم و می‌چشیم و اگر نیاز به نمک بود مقدار کمی اضافه می‌کنیم.

۳– مرحله سوم:

مواد که نیم پز شد، گوجه رنده شده را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. گوجه‌فرنگی‌ها در ابتدا کمی کف می‌کند ولی بلافاصله برطرف خواهد شد.

۴– مرحله چهارم:

وقتی برنج پخت و سبزی نرم شد و شروع به جا افتادن کرد، رب را در مقداری آب حل کرده و به آش اضافه می‌کنیم تا خوب جا بیفتد. سپس فلفل را نیز می‌ریزیم. بعد اگر آب آش کم بود کمی آب نیز اضافه می‌کنیم.

۵– مرحله پنجم:

در انتها لوبیای آب‌پز و آبغوره را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند جوشی بزند. سپس نعنا را افزوده و لحظه‌ای روی حرارت هم می‌زنیم. اجاق را خاموش می‌کنیم. آش ما آماده سرو است. این آش با نان سنگک فوق‌العاده و آبغوره اضافی خوشمزه است. نوش جان!

نکات مهم

۱– لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می‌کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه آب‌پز نموده و آبکش می‌کنیم.

۲– دقت کنید گوجه‌فرنگی‌ها به‌صورت درشت رنده شوند.

۳به‌جای قرص عصاره مرغ می‌توان از آب‌گوشت، آب مرغ، آب قلم نیز استفاده کرد.

۴– برخی یک مشت بلغور گندم هم به برنج می‌افزایند تا حلیم دار شود.

۵– برخی به‌جای لوبیا چشم‌بلبلی، از لپه استفاده می‌کنند.

۶– گاهی به داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره) به این آش می‌افزایند که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می‌باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.

۷– برخی نیز برای طعم بهتر مقداری آلوچه نیز به این آش اضافه می‌کنند.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
آذربایجان شرقی
مرکز استان
تبریز
جمعیت
3.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
21
آب و هوا
سرد و کوهستانی
پیش شماره
041
مساحت استان
۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها