کوکو لوبیا سبز یکی از غذاهای سنتی استان آذربایجان شرقی و بهخصوص شهر تبریز است که بسیار خوشمزه است و طرفداران بسیاری دارد. این غذا رنگ و لعاب خاصی دارد و معمولاً در مهمانیها برای تزیین سفره از آن استفاده میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
سیبزمینی خرد شده: ۲ عدد متوسط
لوبیا سبز خرد شده: ۴۰۰ گرم
هویج متوسط: ۱ عدد
تخممرغ: ۴ عدد
فلفل دلمهای و قارچ: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا باید لوبیا را از قبل نگینی ریز خرد کرده و بعد آنها را بخار پز میکنیم. سیبزمینیها را هم بهصورت ریز خرد کرده و با کمی نمک و زردچوبه سرخ میکنیم. هویج را هم رنده درشت میکنیم. سپس در ظرفی مناسب لوبیاها را با سیبزمینیهای سرخشده مخلوط میکنیم و هم میزنیم. سپس هویج را به لوبیاها اضافه میکنیم. در نظر داشته باشید بهتر است هرکدام از مواد را که اضافه میکنیم خوب هم بزنیم تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
۲– مرحله دوم:
در مرحله بعد تخممرغ را اضافه میکنیم و کاملاً هم میزنیم. فلفل دلمه و قارچ کاملاً ریز شده را هم به همراه ادویهها به داخل مواد کوکو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم تا داغ شود و بعد مواد کوکو را بهصورت یکدست داخل تابه میریزیم.
۳– مرحله سوم:
حرارت زیر تابه را ملایم میکنیم تا یک طرف کوکو پخته شود. اگر هنگام برگرداندن کوکو دچار مشکل بودید میتوانید کوکو را به ۴ قسمت تقسیم کنید و هر طرف را جداگانه برگردانید. وقتی سمت دیگر کوکو با حرارت کم پخت، میتوانید در ظرف مورد نظر سرو کنید. استفاده از قارچ و فلفل دلمهای در این غذا اختیاری است و میتوانید حذف کنید. نوش جان!
۱– در مواد اولیه این کوکی خوشمزه میتوان از گوشت چرخکرده نیز استفاده کرد. بدینصورت که گوشت چرخکرده را به همراه پیاز میپزیم و به مواد اضافه میکنیم.
۲– زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۴۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰ دقیقه میباشد.
۳– این غذا با نان سنگک تازه بسیار خوشمزه است.