نان مشت یکی از نانهای محلی استان فارس است که در تمامی شهرستان استان بهخصوص شیراز طبخ میشود. این نان طعم شیرین دارد و معمولاً با چای بهعنوان صبحانه و یا عصرانه میل میشود.
در ادامه باهم مراحل پخت این نان خوشمزه را مرور میکنیم.
شیره خرما: دو پیمانه
آرد گندم الک شده: یک کیلوگرم
پور زنجبیل و پودر هل: به مقدار لازم
زعفران: یک قاشق چایخوری
جوششیرین یا بیکینگپودر: به مقدار لازم
این نان خوشمزه در دو مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
ابتدا پودر هل و زنجبیل و زعفران دمکرده را به شیره اضافه کنید. سپس آرد گندم را کمکم به شیره اضافه کنید تا جایی که حس کنید مواد دیگر بهدست نمیچسبد و حالت خمیری پیداکرده است.
۲– مرحله دوم:
چند ساعت مواد را در یک جا قرار دهید تا خمیر بالا بیاید. سپس یک مشت از خمیر برداشته و در روغن داغ انداخته و سرخکنید. نوش جان!
۱– جهت تزیین میتوانید از پودر قند و هل استفاده نمایید.
۲– درصورتیکه شیره خرما در دسترس ندارید، میتوانید از خرما استفاده کنید. در این صورت خرما را در آب خیس کرده و از صافی رد کنید.
۳– اگر به دارچین علاقه دارید، میتوانید از پودر آنکه بسیار مقوی نیز میباشد، در مواد اولیه استفاده نمایید و یا روی نان بپاشید.