لیست استان ها
گبولی گوشت استان هرمزگان

گبولی گوشت از غذاهای محلی استان هرمزگان به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۹
3,505 بازدید بدون دیدگاه

گبولی گوشت یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد و اگر به این استان سفر کردید، حتماً از این غذای خوشمزه امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه گبولی گوشت استان هرمزگان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

پیاز بزرگ: ۱ عدد

نخود: ۱۵۰ گرم

گوشت گوساله برش خرده: یک کیلوگرم

سیب‌زمینی آب پز، پوست‌کنده و بدون نمک: ۱ عدد متوسط

کشمش بدون هسته: نصف پیمانه سر پر

برنج: ۳ پیمانه

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

کره: به میزان لازم

فلفل سیاه، هل، میخک، زردچوبه، پودر لیموعمانی، چوب دارچین و نمک: به میزان لازم

مراحل پخت گبولی گوشت استان هرمزگان

این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

اول گوشت را با پیاز تفت می‌دهیم و فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین ریخته و سپس به آن آب اضافه می‌کنیم تا گوشت بپزد. اواخر پخت نیز نمک می‌ریزیم.

۲– مرحله دوم:

سپس آب گوشت را صاف می‌کنیم. گوشت را ریش‌ریش کرده و کنار می‌گذاریم. داخل آب آن هل، میخک، فلفل سیاه و پودر لیموعمانی ریخته و آن را روی شعله قرار می‌دهیم. به جوش که آمد، برنج را می‌ریزیم و کته می‌کنیم. کمی کره نیز روی برنج می‌گذاریم و سپس دم می‌کنیم.

۳– مرحله سوم:

گوشت پخته را تفت می‌دهیم. سیب‌زمینی خلالی را سرخ می‌کنیم. پیاز خلالی را سرخ می‌کنیم و پودر لیموعمانی روی آن می‌ریزیم. نخود را که از قبل پخته، کمی تفت می‌دهیم و نمک و فلفل سیاه می‌زنیم. کشمش را هم که از قبل شسته و آب آن رفته، تفت می‌دهیم.

وقتی برنج را در ظرف ریختیم، مواد را روی آن می‌ریزیم، در صورت تمایل کمی هم پودر هل و میخک روی برنج می‌ریزیم. نوش جان!

نکات مهم

۱– در صورت تمایل می‌توان کشمش را اضافه نکرد.

۲– در صورت دلخواه، می‌توان بجای گوشت، از گوشت چرخ‌کرده نیز استفاده نمود.

۳– اگر از گوشت چرخکرده استفاده کردیم، اول گوشت را با یک عدد پیاز نگینی خردشده تفت می‌دهیم و فلفل سیاه زردچوبه، چوب دارچین، هل، میخک، لیمو عمانی و آب را اضافه کرده و زمان می‌دهیم تا گوشت بپزد.

۳– این غذا اصالتی هندی دارد و از آنجا وارد ایران شده است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
هرمزگان
مرکز استان
بندرعباس
جمعیت
2 میلیون نفر
تعداد شهرستان
13
آب و هوا
گرم و مرطوب
پیش شماره
076
مساحت استان
70,697 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها