گبولی گوشت یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد و اگر به این استان سفر کردید، حتماً از این غذای خوشمزه امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
پیاز بزرگ: ۱ عدد
نخود: ۱۵۰ گرم
گوشت گوساله برش خرده: یک کیلوگرم
سیبزمینی آب پز، پوستکنده و بدون نمک: ۱ عدد متوسط
کشمش بدون هسته: نصف پیمانه سر پر
برنج: ۳ پیمانه
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
کره: به میزان لازم
فلفل سیاه، هل، میخک، زردچوبه، پودر لیموعمانی، چوب دارچین و نمک: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
اول گوشت را با پیاز تفت میدهیم و فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین ریخته و سپس به آن آب اضافه میکنیم تا گوشت بپزد. اواخر پخت نیز نمک میریزیم.
۲– مرحله دوم:
سپس آب گوشت را صاف میکنیم. گوشت را ریشریش کرده و کنار میگذاریم. داخل آب آن هل، میخک، فلفل سیاه و پودر لیموعمانی ریخته و آن را روی شعله قرار میدهیم. به جوش که آمد، برنج را میریزیم و کته میکنیم. کمی کره نیز روی برنج میگذاریم و سپس دم میکنیم.
۳– مرحله سوم:
گوشت پخته را تفت میدهیم. سیبزمینی خلالی را سرخ میکنیم. پیاز خلالی را سرخ میکنیم و پودر لیموعمانی روی آن میریزیم. نخود را که از قبل پخته، کمی تفت میدهیم و نمک و فلفل سیاه میزنیم. کشمش را هم که از قبل شسته و آب آن رفته، تفت میدهیم.
وقتی برنج را در ظرف ریختیم، مواد را روی آن میریزیم، در صورت تمایل کمی هم پودر هل و میخک روی برنج میریزیم. نوش جان!
۱– در صورت تمایل میتوان کشمش را اضافه نکرد.
۲– در صورت دلخواه، میتوان بجای گوشت، از گوشت چرخکرده نیز استفاده نمود.
۳– اگر از گوشت چرخکرده استفاده کردیم، اول گوشت را با یک عدد پیاز نگینی خردشده تفت میدهیم و فلفل سیاه زردچوبه، چوب دارچین، هل، میخک، لیمو عمانی و آب را اضافه کرده و زمان میدهیم تا گوشت بپزد.
۳– این غذا اصالتی هندی دارد و از آنجا وارد ایران شده است.