کلمبا که به حلیم ماهی نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است. این غذای خوشمزه طرفداران بسیاری دارد و کسانی که غذاهای پختهشده با ماهی را دوست دارند، قطعاً از خوردن این غذا لذت خواهند برد.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
گندم (پرک شده): دو پیمانه
گوشت ماهی: یک پیمانه
سبزی خردشده (گشنیز و شوید): نصف پیمانه
سیر: ۳ الی ۴ عدد
فلفل سبز تند: دو عدد
پیاز: ۲ عدد
ادویه شامل فلفل، زردچوبه و نمک: به میزان لازم
آب: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
ابتدا آب را در قابلمه ریخته تا به جوش آید. سپس گندم (پرک شده) را در آب جوش میریزیم و حرارت را کم میکنیم تا کاملاً نرم شود.
۲– مرحله دوم:
در ظرف دیگری ماهی را به همراه کمی ادویه (فلفل، زردچوبه و نمک) در آب جوش ریخته و پس از اینکه ماهی پخت، استخوانهای آن را کامل جدا میکنیم.
۳– مرحله سوم:
حال در ماهیتابه، پیاز، سیر و سبزی (گشنیز و شوید خردشده) را در روغن به همراه ادویه تفت میدهیم. سپس گوشت ماهی را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و یک تا دو عدد فلفل سبز تند را نیز خردکرده و به مواد میافزاییم.
۴– مرحله چهارم:
درنهایت تمامی مواد را به گندمی که کاملاً نرم شده، اضافه کرده و با حرارت کم اجازه میدهیم مواد باهم میکس شوند و گندم، طعم سبزی را به خود بگیرد. برای تزئین نیز میتوان از برگ ریحان و جعفری استفاده کرد. نوش جان!
۱– نسبت گندم به گوشت ماهی، دو به یک است.
۲– حرارت گندم نباید زیاد باشد چون ته میگیرد.
۳– این غذا را معمولاً با سفرهماهی درست میکنند ولی میتوان از سایر ماهیهای گوشتی نیز استفاده کرد.
۴– این غذا معمولاً به همراه لیموی تازه و سس فلفل تند نیز سرو میشود.
۵– در جنوب این غذا را با روغن حیوانی که در قشم تهیه میشود صرف میکنند. این روغن را به زبان محلی روغن جونون میگویند (یعنی روغن خوب).