فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این نان خوشمزه را مرور میکنیم.
آرد: یک کاسه
نمک: نصف قاشق چایخوری
تخممرغ: سه عدد
آب: به مقدار لازم
مهیاوه یا سوراغ: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
این نان خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
آرد را در ظرفی ریخته و کمکم آب را به آن اضافه میکنیم و با دست هم میزنیم تا زمانی که خمیر نسبتاً روانی بهدست آید. سپس حدود ۳۰ دقیقه خمیر را دمای محیط میگذاریم تا کیفیت نان بهتر شود. البته میتوان بلافاصله پخت نان را آغاز کرد.
۲– مرحله دوم:
اندکی روغن روی تابه میریزیم و همه جای تابه پخش میکنیم و میگذاریم تابه داغ شود. سپس مقداری خمیر را کف دست میریزیم و شروع به پهن کردن خمیر روی تابه میکنیم. برای این کار بهجای دست میتوان از یک وسیله که لبه باریک و یک دستی دارد هم استفاده کرد. سپس اضافی خمیر را برداشته و به ظرف بازمیگردانیم. تخممرغ را در ظرفی جدا هم میزنیم و با قاشق روی نان در حال پخته شدن میکشیم.
۳– مرحله سوم:
سپس مقداری مهیاوه و سوراغ نیز با قاشق بر روی نان اضافه میکنیم. و منتظر میمانیم تا نان پخته شود. در نهایت میتوان اندکی روغن و پنیر با قاشق روی نان ریخت و سرو نمود. نوش جان!
۱– چون این نان معمولاً با مهیاوه خورده میشود، به همین دلیل در آن ترجیحاً از نمک استفاده نمیکنیم. ولی اگر دوست داشته باشید میتوانید نصف قاشق نمک بریزید.
۲– طرز تهیه سوراغ و مهیاوه در مقالهای جداگانه توضیح داده شده است.
۳– برای تهیه این نان باید از تابه مخصوص آن استفاده کرد.
۴– نان تمشی را در مناطق مختلف هرمزگان با پنیر و تخممرغ آماده میکنند.