لیست استان ها
برنج دیشو هرمزگان

برنج دیشو از غذاهای محلی استان هرمزگان به همراه طرز تهیه

پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
3,549 بازدید بدون دیدگاه

برنج دیشو یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه همانند اکثر غذاهای محلی این منطقه، با ماهی درست می‌شود و مناسب علاقه‌مندان به غذاهای دریایی است.

طرز تهیه برنج دیشو استان هرمزگان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۳ نفر)

شیره خرما: یک پیمانه

برنج: ۳ پیمانه

ماهی تلال: به میزان دلخواه

آب: به میزان لازم

آب‌لیموی تازه: به مقدار لازم

زردچوبه و نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

پیاز برای سرخ کردن ماهی: به مقدار لازم

آرد و نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل پخت برنج دیشو استان هرمزگان

این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

مقداری شیره خرما را در آب حل می‌کنیم تا رقیق شود و آن را در قابلمه روی گاز می‌گذاریم تا کاملاً به جوش آید.

۲– مرحله دوم:

آب برنجی را که قبلاً خیسانده‌ایم گرفته و آن را در آب و شیره جوش آمده می‌ریزیم تا آب بخار شود و دم بکشد. این کار باعث می‌شود پلوی ما طعم شیرین به خود بگیرد.

۳– مرحله سوم

در حین دم کشیدن، ماهی‌ها را با مقداری آب‌لیمو و زردچوبه و نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس درون ظرفی مناسب آرد و ادویه و فلفل قرمز و مقداری نمک را به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید سپس درون تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و ماهی مزه دار شده را درون روغن تفت دهید و بعد از اینکه یک طرف ماهی سرخ شد طرف دیگر آن را برگردانید و سرخ‌کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱– ماهی طبع سرد دارد و خرما طبع گرم، به همین دلیل در این غذا از خرما استفاده می‌شود.

۲– اگر ماهی تلال در دسترستان نبود، می‌توانید از ماهی‌های دیگر نیز در این غذا استفاده کنید.

۳– این غذای محلی را می‌توانید به همراه گوشت گوساله یا گوشت گوسفند نیز میل کنید.

۴– برای مزه دار کردن ماهی می‌توانید از دارچین و مخلوط ادویه‌هایی که ذکر شد استفاده نمایید.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
هرمزگان
مرکز استان
بندرعباس
جمعیت
2 میلیون نفر
تعداد شهرستان
13
آب و هوا
گرم و مرطوب
پیش شماره
076
مساحت استان
70,697 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها