برنج دیشو یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان طبخ میشود. این غذای خوشمزه همانند اکثر غذاهای محلی این منطقه، با ماهی درست میشود و مناسب علاقهمندان به غذاهای دریایی است.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
شیره خرما: یک پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
ماهی تلال: به میزان دلخواه
آب: به میزان لازم
آبلیموی تازه: به مقدار لازم
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
پیاز برای سرخ کردن ماهی: به مقدار لازم
آرد و نمک و فلفل: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
مقداری شیره خرما را در آب حل میکنیم تا رقیق شود و آن را در قابلمه روی گاز میگذاریم تا کاملاً به جوش آید.
۲– مرحله دوم:
آب برنجی را که قبلاً خیساندهایم گرفته و آن را در آب و شیره جوش آمده میریزیم تا آب بخار شود و دم بکشد. این کار باعث میشود پلوی ما طعم شیرین به خود بگیرد.
۳– مرحله سوم
در حین دم کشیدن، ماهیها را با مقداری آبلیمو و زردچوبه و نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس درون ظرفی مناسب آرد و ادویه و فلفل قرمز و مقداری نمک را به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید سپس درون تابهای مناسب مقداری روغن بریزید و ماهی مزه دار شده را درون روغن تفت دهید و بعد از اینکه یک طرف ماهی سرخ شد طرف دیگر آن را برگردانید و سرخکنید. نوش جان!
۱– ماهی طبع سرد دارد و خرما طبع گرم، به همین دلیل در این غذا از خرما استفاده میشود.
۲– اگر ماهی تلال در دسترستان نبود، میتوانید از ماهیهای دیگر نیز در این غذا استفاده کنید.
۳– این غذای محلی را میتوانید به همراه گوشت گوساله یا گوشت گوسفند نیز میل کنید.
۴– برای مزه دار کردن ماهی میتوانید از دارچین و مخلوط ادویههایی که ذکر شد استفاده نمایید.