کاتوغ یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا مانند دیگر غذاهای محلی این استان از ماهی تهیه میشود و مناسب علاقهمندان به غذاهای دریایی است.
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
ماهی شور: سه عدد
تمبر هندی: ۲۰۰ گرم
سیبزمینی: سه عدد متوسط
پیاز: یک عدد بزرگ
رب گوجهفرنگی: دو قاشق غذاخوری
ادویه شامل زردچوبه، فلفل و ادویه جنوبی: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در دو مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ماهی شور را در آب خیس میکنیم و بعد از خیساندن و گرفتن نمک اضافی آن، آنها را همراه با مقدار زیادی پیاز سرخ میکنیم و زردچوبه و فلفل و ادویه را به آن اضافه میکنیم و بعد از سرخ شدن مواد، سیب زمینی درشت بریدهشده را در آن میریزیم. البته میتوانیم قبل از سرخ کردن پیازها، سیب زمینی را سرخ کنیم بعد بیرون آوریم و مراحل بعدی را شروع کنیم.
۲– مرحله دوم:
سپس مقداری تمبر هندی را که در کمی آب خیسانده و صاف کردهایم، به مواد اضافه میکنیم تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن کاتوغ، شعله گاز را کم کرده و مقدار کمی رب نیز برای خوش رنگ شدن غذا به آن اضافه میکنیم و با شعله کم میگذاریم تا کاملاً جا بیفتد. نوش جان!
۱– میتوان بهجای ماهی شور از میگوی تازه همراه با مقداری نمک نیز در تهیه این غذای خوشمزه استفاده کرد.
۲– کاتوغ در اصل نام یک نوع خورش جنوبی است.
۳– در صورت دلخواه میتوان از سبزیهای معطر مانند گشنیز و شوید نیز استفاده کرد.