سوراغ یکی از دسرهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد و بسیار خوشمزه است. این دسر شبیه سس است و بیشتر برای طعم دادن به غذا از آن استفاده میشود و قدمتی هزار ساله دارد.
در ادامه باهم مراحل پخت این دسر خوشمزه را مرور میکنیم.
پودر گلک: ۱ تا ۲ پیمانه
ماهی مومغ یا همان ساردین: ۱ کیلوگرم
پوست نارنج خشکشده: ۵ الی ۶ تکه
برگ لیمو تازه: ۷ الی ۸ برگ
نمک: به میزان لازم
این دسر خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
سر ماهی را جدا کرده و شکم آن را خالی میکنیم. سپس ماهی را زیر آب سرد میشوییم و در آبکش میریزیم تا آب آن برود.
۲– مرحله دوم:
داخل ماهی و شکم آن را با نمک زیاد آغشته میکنیم. سپس پودر گلک را الک میکنیم و روی ماهیها میپاشیم و ماهیها را زیر و رو کرده تا خوب به گلک آغشته شود.
۳– مرحله سوم:
ماهیها را در دبه پلاستیکی یا شیشه چیده و لابهلای آن را پوست نارنج و برگ لیمو میریزیم. درب ظرف را میبندیم و به مدت ۲۰ روز در آفتاب میگذاریم. نوش جان!
۱– سوراغ در شکلهای مختلفی مصرف میشود. میتوان آن را بر روی نان مالیده و سرو کرد یا بهعنوان مواد استانبولی، با برنج دمکرده و نوش جان کنید.
۲– اگر نمک ماهی کم باشد احتمال فساد ماهی زیاد است.
۳– در تابستان که آفتاب شدیدتر است، سوراغ بعد از ۱۵ الی ۲۰ روز آماده مصرف میشود اما در زمستان ۱ تا ۲ ماه طول میکشد.
۴– در صورت در دسترس نبودن ماهی مومغ، میتوان از ماهی گورغ نیز استفاده کرد.
۵– پودر گلک همان خاک سرخ خوراکی هرمزگان است.