لیست استان ها
سوراغ هرمزگان

سوراغ از دسرهای محلی استان هرمزگان به همراه طرز تهیه

چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
3,917 بازدید بدون دیدگاه

سوراغ یکی از دسرهای محلی استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد و بسیار خوشمزه است. این دسر شبیه سس است و بیشتر برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می‌شود و قدمتی هزار ساله دارد.

طرز تهیه دسر سوراغ استان هرمزگان

در ادامه باهم مراحل پخت این دسر خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم

پودر گلک: ۱ تا ۲ پیمانه

ماهی مومغ یا همان ساردین: ۱ کیلوگرم

پوست نارنج خشک‌شده: ۵ الی ۶ تکه

برگ لیمو تازه: ۷ الی ۸ برگ

نمک: به میزان لازم

مراحل پخت دسر سوراغ استان هرمزگان

این دسر خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

سر ماهی را جدا کرده و شکم آن را خالی می‌کنیم. سپس ماهی را زیر آب سرد می‌شوییم و در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود.

۲– مرحله دوم:

داخل ماهی و شکم آن را با نمک زیاد آغشته می‌کنیم. سپس پودر گلک را الک می‌کنیم و روی ماهی‌ها می‌پاشیم و ماهی‌ها را زیر و رو کرده تا خوب به گلک آغشته شود.

۳– مرحله سوم:

ماهی‌ها را در دبه پلاستیکی یا شیشه چیده و لابه‌لای آن را پوست نارنج و برگ لیمو می‌ریزیم. درب ظرف را می‌بندیم و به مدت ۲۰ روز در آفتاب می‌گذاریم. نوش جان!

نکات مهم

۱سوراغ در شکل‌های مختلفی مصرف می‌شود. می‌توان آن را بر روی نان مالیده و سرو کرد یا به‌عنوان مواد استانبولی، با برنج دم‌کرده و نوش جان کنید.

۲– اگر نمک ماهی کم باشد احتمال فساد ماهی زیاد است.

۳– در تابستان که آفتاب شدیدتر است، سوراغ بعد از ۱۵ الی ۲۰ روز آماده مصرف می‌شود اما در زمستان ۱ تا ۲ ماه طول می‌کشد.

۴– در صورت در دسترس نبودن ماهی مومغ، می‌توان از ماهی گورغ نیز استفاده کرد.

۵– پودر گلک همان خاک سرخ خوراکی هرمزگان است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
هرمزگان
مرکز استان
بندرعباس
جمعیت
2 میلیون نفر
تعداد شهرستان
13
آب و هوا
گرم و مرطوب
پیش شماره
076
مساحت استان
70,697 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها