خوراک عنکاس که به ماهی مرکب نیز معروف است، یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار استان هرمزگان و خطه جنوب است. این غذا بر پایه ماهی است و به کسانی که به غذاهای دریایی علاقه دارند، توصیه میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
عنکاس: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
خرما: ۳ تا ۴ عدد
روغن: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
ادویه: نصف قاشق مرباخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
عنکاس را پس از تمیز کردن خوب میشوییم و به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و با خرما در دیگ ریخته و آب را اضافه میکنیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه میجوشانیم تا عنکاس نرم شود (خرما باعث خوشرنگ شدن و نرم شدن عنکاس میشود).
۲– مرحله دوم:
پیاز را به خلالهای نازک تبدیل کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه میکنیم و عنکاس آب پز شده را با پیاز مخلوط کرده و ۲ الی ۳ دقیقه در پیاز تفت میدهیم. سپس رب گوجه را اضافه میکنیم و نمک و فلفل و ادویه را اضافه میکنیم و همه مواد را باهم زیر و رو میکنیم.
۳– مرحله سوم:
بعد یک پیمانه آب میریزیم و حرارت را زیاد میکنیم، پس از به جوش آمدن حرارت را کم میکنیم و در دیگ را میبندیم و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم میپزیم. عنکاس را در بشقاب میریزیم و اطراف آن را با گل از پیاز و تربچه تزئین میکنیم. نوش جان!
۱– در صورت دلخواه میتوانید نصف پیمانه فلفل دلمه خرد شده و قارچ تفتداده شده را به این خوراک اضافه کنید. معمولاً نصف پیمانه سبزی ماهی هم به این خوراک اضافه میکنند. پس از اینکه پیاز سرخ شد، مواد نامبرده را میریزیم و تفت میدهیم بعد عنکاس اضافه میکنیم.
۲– عنکاس خشکشده نیز غذای دیگری است که تهیه آن نسبتاً پر زحمت است و آن را در فصل تابستان مصرف میکنند. بعد از اینکه گوشت عنکاس را تکهتکه بریدند؛ در حدود ده روز جلوی آفتاب قرارش میدهند تا خشک شود. بعد این گوشتهای خشکشده را کباب میکنند و بعد از کمی کوبیدن، سر سفره میآورند.
۳– ماهی عنکاس را باید با لیمو و خارک خرما بخورید تا بفهمید چرا آنقدر بین اهالی جنوب محبوب است.