لیست استان ها
هواری ماهی استان هرمزگان

هواری ماهی از غذاهای محلی استان هرمزگان به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
3,668 بازدید بدون دیدگاه

هواری ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و محلی استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد. این غذا همانند بسیاری دیگر از غذاهای محلی این استان، با ماهی پخته می‌شود و برای علاقه‌مندان به غذاهای دریایی بسیار مفید است.

طرز تهیه هواری ماهی استان هرمزگان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۳ نفر)

برنج: سه پیمانه

ماهی هوور: ۱۵۰ گرم

سیر: ۲ تا ۳ حبه

نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه: به مقدار کافی

آب: ۶ پیمانه

پیاز متوسط خردشده: ۱ عدد

کره یا روغن: ۵۰ گرم

مراحل پخت هواری ماهی استان هرمزگان

این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

برنج را از قبل خیس می‌کنیم. سپس روغن را در دیگ روی آتش ملایم داغ کرده و پیاز را در آن تفت می‌دهیم تا طلائی شود. سیر را ریز خرد کرده و با زردچوبه به پیاز اضافه می‌کنیم و کمی آنها را هم می می‌زنیم.

۲– مرحله دوم:

ماهی را اضافه کرده و  ادویه و فلفل را می‌ریزیم. ماهی را در پیاز تفت می‌دهیم تا آب ماهی تمام شود. سپس آب را با نمک اضافه کرده و می‌گذاریم به جوش بیاید. وقتی چند جوش خورد، برنج را اضافه کرده و پس از آن که آب هم سطح برنج شد برنج را با کفگیر زیر و رو کرده و کره را کمی آب کرده روی برنج می‌دهیم.

۳– مرحله سوم:

زیر شعله را کم کرده و زیر دیگ را شعله پخش کن و روی آن را دم کنی می‌گذاریم. پس از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پلو آماده است. نوش جان!

نکات مهم

۱– در صورت تمایل می‌توانید یک پیمانه گشنیز یا شوید ساطوری شده و یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی یا عدس را هم به هواری اضافه کنید.

۲– در تهیه این غذا، بجای ماهی می‌توان از میگو استفاده کرد.

۳– بهتر است میگو یا ماهی را از قبل مزه دار کنید.

۴درصورتی‌که ماهی هوور در دسترس نبود، می‌توانید از ماهی‌های دیگر نیز استفاده نمایید.

۵می‌توان در آخر روی برنج زیره پاشید.

۶– تعجب نکنید اگر رنگ هواری به زرد می‌زند، چون ادویه مهم این غذا، زردچوبه است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
هرمزگان
مرکز استان
بندرعباس
جمعیت
2 میلیون نفر
تعداد شهرستان
13
آب و هوا
گرم و مرطوب
پیش شماره
076
مساحت استان
70,697 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها