هواری ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و محلی استان هرمزگان است که طرفداران بسیاری دارد. این غذا همانند بسیاری دیگر از غذاهای محلی این استان، با ماهی پخته میشود و برای علاقهمندان به غذاهای دریایی بسیار مفید است.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
برنج: سه پیمانه
ماهی هوور: ۱۵۰ گرم
سیر: ۲ تا ۳ حبه
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه: به مقدار کافی
آب: ۶ پیمانه
پیاز متوسط خردشده: ۱ عدد
کره یا روغن: ۵۰ گرم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
برنج را از قبل خیس میکنیم. سپس روغن را در دیگ روی آتش ملایم داغ کرده و پیاز را در آن تفت میدهیم تا طلائی شود. سیر را ریز خرد کرده و با زردچوبه به پیاز اضافه میکنیم و کمی آنها را هم می میزنیم.
۲– مرحله دوم:
ماهی را اضافه کرده و ادویه و فلفل را میریزیم. ماهی را در پیاز تفت میدهیم تا آب ماهی تمام شود. سپس آب را با نمک اضافه کرده و میگذاریم به جوش بیاید. وقتی چند جوش خورد، برنج را اضافه کرده و پس از آن که آب هم سطح برنج شد برنج را با کفگیر زیر و رو کرده و کره را کمی آب کرده روی برنج میدهیم.
۳– مرحله سوم:
زیر شعله را کم کرده و زیر دیگ را شعله پخش کن و روی آن را دم کنی میگذاریم. پس از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پلو آماده است. نوش جان!
۱– در صورت تمایل میتوانید یک پیمانه گشنیز یا شوید ساطوری شده و یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی یا عدس را هم به هواری اضافه کنید.
۲– در تهیه این غذا، بجای ماهی میتوان از میگو استفاده کرد.
۳– بهتر است میگو یا ماهی را از قبل مزه دار کنید.
۴– درصورتیکه ماهی هوور در دسترس نبود، میتوانید از ماهیهای دیگر نیز استفاده نمایید.
۵– میتوان در آخر روی برنج زیره پاشید.
۶– تعجب نکنید اگر رنگ هواری به زرد میزند، چون ادویه مهم این غذا، زردچوبه است.