زیبون یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است که بر پایه ماهی طبخ میشود. این غذا بیشتر در قشم طبخ میشود و طرفداران بسیاری دارد.
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
پیاز متوسط: ۲ عدد
ماهی: ۴ تکه
برنج: ۲ پیمانه
لیموعمانی: ۲ عدد
گوجهفرنگی: ۵ عدد
سیبزمینی: ۳ عدد
فلفل سبز تند، نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
در ابتدا، تکههای ماهی را کمی نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و سرخکنید. هنگامیکه ماهیها طلایی شدند آنها را از روغن دربیاورید و کنار بگذارید. برنج را هم آبکش کنید و کنار بگذارید.
۲– مرحله دوم:
سپس دو عدد پیاز درشت بردارید و آن را نگینی درشت خورد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی شود. در این مرحله به آن زردچوبه اضافه کنید. لیموعمانی را نیز پوست و هسته آن را جدا کرده و فقط گوشت آن را به پیازداغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر لیموعمانی دربیایید.
۳– مرحله سوم:
بعد فلفل سبز تند را خرد کرده به مواد اضافه کنید و تفت دهید. سپس گوجهفرنگی را پوست گرفته و فیله آن را رنده کرده با مواد مخلوط کنید و فلفل و نمک اضافه کنید. در آخر چند عدد گوجهفرنگی حلقه کنید و روی مواد بچینید و زیر و رو کنید بهطوریکه گوجههای حلقه شده شکل ظاهری خود را از دست ندهد، مواد را از حرارت بردارید.
۴– مرحله چهارم:
کف قابلمه کمی روغن بریزید و سیبزمینی را حلقه کنید. ته قابلمه بچینید و دو کفگیر برنج روی سیبزمینیها بریزید و روی برنج را از موادی که درست کردیم یک لایه بریزید.
سپس تکههای ماهی را بچینید و دوباره روی آن برنج بریزید، این کار را تا زمانی ادامه دهید تا مواد تمام شود. سپس در قابلمه را بگذارید تا به احرارت ملایم دم بکشد. بعد از آماده شدن داخل ظرف ریخته و ماهی و گوجههای حلقه شده و تهدیگ سیبزمینی روی آن قرار دهید. نوش جان!
۱– در صورت تمایل میتوان سیبزمینی سرخشده نیز به این غذا اضافه کرد.
۲– این غذا را میتوان با ماهیهای مختلف آماده کرد و با اکثر ذائقهها سازگار است.
۳– این غذا شبیه استامبولی است، با این فرق که ماهی سرخشده و سیبزمینی سرخکرده هم دارد.