رنگینک یکی از غذاهای محلی استان فارس است که به دلیل مقوی بودن و خوشمزگی طرفداران بسیاری دارد. این غذا در اکثر شهرهای استان فارس طبخ میشود و معمولاً بهصورت عصرانه و یا یک میان وعده مقوی میل میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
آرد گندم: ۵۰۰ گرم
روغن: ۳۰۰ گرم
پودر قند: ۱۳۰ گرم
رطب یا خرمای سیاه: ۵۰۰ گرم
پسته چرخکرده: یک قاشق سوپخوری
هل کوبیده: نصف قاشق مرباخوری
پودر دارچین: یک قاشق سوپخوری سرپر
مغز گردو: ۱۳۰ گرم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
تابه نچسبی آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی شعله متوسط اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود. آرد را پس از الک کردن داخل روغن بریزید و سپس حرارت اجاقگاز را کم کنید و مرتب آن را هم بزنید تا آرد کاملاً سرخ شود و تغییر رنگ پیدا کند.
وقتیکه آرد طلاییرنگ شد، تابه را از روی شعله اجاقگاز بردارید و کناری بگذارید تا کمی سرد شود.
۲– مرحله دوم:
پس از سرد شدن، آرد سرخشده در روغن، خاک قند و دارچین و هل کوبیده را به آرد سرخشده اضافه کرده و خوب باهم مخلوطکنید.
۳– مرحله سوم:
خرماها را بشویید و بهوسیله چاقو در هرکدام شکافی ایجاد کرده و هسته آنها را خارج کنید، سپس در سبدی بگذارید تا آب حاصل از شستوشوی آنها خشک شود. یادتان نرود که داخل هر یک از خرماها، یک تکه مغز گردو بگذارید.
سپس نصف مقدار آرد سرخشده را در ظرف مسطحی بریزید و با پشت قاشق سطح روی آن را صاف کنید، سپس خرماها را روی آن بچینید و کمی دارچین روی آن بپاشید.
۴– مرحله چهارم:
حالا با بقیه آرد سرخشده روی خرماها را بهطور کامل بپوشانید و باز با فشار پشت قاشق، سطح آن را صاف کنید تا لایهها به هم بچسبند. سپس کمی خاک قند و دارچین روی آن بپاشید. پسته چرخکرده را نیز روی آن بریزید و در پایان با یک چاقوی شیرینی آن را بهصورت لوزی یا چهارگوشهای مساوی ببرید و در ظرف موردنظر برای سرو بچینید.
۱– در صورت نداشتن وقت کافی میتوانید از خرماهایی استفاده کنید که بهصورت آماده (با مغز گردو در داخل آنها) عرضه میشوند.
۲– میتوانید مغز گردو را با حرارت ملایم کمی تفت دهید تا تُست شود سپس استفاده کنید.
۳– آرد سبوسدار مزه و طعم بهتری به رنگینک میدهد.
۴– در بعضی دستورها آرد تفتداده میشود و پس از اینکه رنگ آرد طلایی شد، کره به آن اضافه میشود.