لیست استان ها
خواص خارک حلوا خارک استان فارس

حلوا خارک از شیرینی‌های محلی استان فارس به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹
3,767 بازدید بدون دیدگاه

حلوا خارک یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محلی استان فارس و شهرستان جهرم است که البته در تمامی نقاط استان پخته می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی معمولاً به‌صورت عصرانه و همراه با چای میل می‌شود.

طرز تهیه حلوا خارک استان فارس

در ادامه باهم مراحل پخت این شیرینی خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم

خارک (خرمای نرسیده): ۱ کیلوگرم

رطب: ۳۰۰ گرم

زعفران ساییده: نصف قاشق چای‌خوری

پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری

آرد برنج: ۳۰۰ گرم

روغن: ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم

مراحل تهیه حلوا خارک استان فارس

این شیرینی خوشمزه در چهار مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

برای شروع کار، خارک را شسته و پارچه نمداری را بر روی آن بیندازید. بعد چرخ‌گوشت را با کمی روغن چرب کرده و خارک را از آن رد کنید. آرد را نیز به همراه روغن مرتب هم بزنید تا تغییر رنگ دهد. حواستان باشد چون آرد برنج خیلی سریع می‌سوزد.

۲– مرحله دوم:

در مرحله بعد، خارک چرخ شده را به همراه آرد کمی تفت دهید. البته تفت دادن خارک به خاطر سفت بودن آن مشکل به نظر می‌رسد. در حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مواد را بر روی اجاق به هم می‌زنیم تا کاملاٌ تفت خورده و آماده شود.

۳– مرحله سوم:

سپس، رطب‌های هسته گرفته‌شده را نیز اضافه کنید. در صورت خشک بودن رطب‌ها، یک‌سوم پیمانه آب را نیز به حلوا بیفزایید. سپس، مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و با پشت قاشق رطب‌ها را له کنید.

۴– مرحله چهارم:

بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه که حلوا به روغن افتاد، زعفران دم‌کرده به همراه یک‌سوم پیمانه مخلوط آب و هل را به حلوا اضافه کرده و مرتب آن را به هم بزنید. بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه، حلوا خارک خوشمزه آماده است. می‌توانید آن را قالب‌زده و یا در ظرفی ریخته و تزیین نمایید. نوش جان!

نکات مهم در پخت این شیرینی

۱– شستن و پهن کردن خارک بر روی پارچه نمدار کمک می‌کند تا خارک برای چرخ کردن نرمی لازم را داشته باشد.

۲– چرب کردن چرخ‌گوشت به جهت آسان‌تر چرخ شدن خارک است.

۳– حواستان باشد که آرد برنج خیلی سریع می‌سوزد.

۴هم‌زدن مداوم حلوا باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.

۵– حلوا خارک به‌عنوان شیرینی سنتی این خطه بشمار می‌رود.

۶– خارک از مراحل اولیه رشد میوه خرما است. در این مرحله، خرما بافتی سفت داشته و کاملاٌ نارس و کال می‌باشد. طعم آن به گسی زده و رنگ زرد متمایل به نارنجی دارد.

۷– خارک نسبت به خرما کالری کمتری داشته و قند آن کمتر از خرما است.

خواص خارک

متخصصین تغذیه، ۸ فایده مهم را برای خارک ذکر کرده‌اند که به شرح زیر است:

۱– سرشار از مواد معدنی: خارک علاوه بر آنتی‌اکسیدان‌ها حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مختلفی است.

۲– سرشار از فیبر: فیبر موجود در خارک به جلوگیری از یبوست و کنترل سطح قند خون کمک می‌کند.

۳آنتی‌اکسیدان‌های مختلف: خارک حاوی انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان اعم از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید والونیک است. این آنتی‌بیوتیک‌ها از بیماری‌های قلبی، آلزایمر، دیابت و سرطان محافظت می‌کنند.

۴– پیشگیری از آلزایمر خارک باعث کاهش التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک در سلول‌های مغزی می‌شود که از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

۵– تسهیل  کننده زایمان طبیعی: مصرف خارک زایمان طبیعی زنان باردار را تسهیل می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود در هفته‌های آخر بارداری این میوه زیاد مصرف شود.

۶– جایگزین شکر سفید: خارک جایگزین شکر سفید است؛ بنابراین توصیه می‌شود از آن به‌عنوان دسر استفاده کنید؛ زیرا سرشار از فیبر، مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است.

۷– تقویت سلامت استخوان‌ها: خارک می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کرده و آن‌ها را از هرگونه مشکل سلامتی محافظت کند.

۸– بافت سازی: خارک به دلیل آنکه حاوی ویتامین B۶ است در بازسازی سلول‌ها و ساخت بافت‌های موردنیاز نقش مهمی دارد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها