کوفته سبزی یکی از غذاهای محلی و معروف استان فارس و شهر شیراز است که طرفداران بسیاری دارد. این غذای خوشمزه تقریباً در تمامی نقاط استان فارس و استانهای دیگر طبخ میشود و اگر برای سفر به این استان رفتید، حتماً از این کوفته خوشمزه میل بفرمایید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت چرخکرده: ۱۵۰ گرم
لپه: یک فنجان
برنج: ۳۰۰ گرم
گردوی خردشده: ۵ قاشق غذاخوری
پیاز سرخشده:۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
کشمش سرخشده: ۵ قاشق غذاخوری
سبزی شامل تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه و شوید: به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و آب: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
لپه و برنج را جداگانه بشویید و ۴ تا ۵ ساعت در آب خیس کنید. سبزیها را هم بشویید و در سبد بریزید تا آبش گرفته شود. بعد آن را بهصورت ریز خردکنید.
۲– مرحله دوم:
سپس لپه، برنج و سبزی خردشده را با گوشت چرخکرده مخلوط کنید و داخل مخلوطکن بریزید تا خوب یکدست شوند. بعد از آن به مواد مخلوط شده، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کوفته حالت چسبندگی پیدا کند.
۳– مرحله سوم:
از مواد بهاندازه یک پرتقال بردارید و داخل آن را گود کنید و سپس مقداری پیاز سرخ شده، کشمش و گردو را داخل گودی کوفته بریزید و دوباره کوفته را بهصورت گلوله توپی دربیاورید (به شکلی که مواد میان آن اصلاً معلوم نباشد).
۴– مرحله چهارم:
در فاصله درست کردن کوفتهها، قابلمهای را روی حرارت قرار دهید و حدود ۲ لیتر آب داخل آن بریزید تا به جوش بیاید. سپس مقداری از پیاز سرخشده را به همراه سبزی خردشده و کمی نمک و فلفل به داخل آب جوش بریزید و بعد کوفتهها را در آن بگذارید. در قابلمه را هم نبندید، چون باعث باز شدن کوفتهها میشود.
حرارت را همچنان بالا نگهدارید تا آب از جوش نیفتد و در پایان از آب بخار شده، به مقدار خیلی کمی باقی بماند. کوفتههای پختهشده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و آب باقیمانده در قابلمه را بهصورت سس روی کوفتهها بریزید. غذا حاضر است. نوش جان!
۱– زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود یک ساعت میباشد.
۲– کوفته سبزی شیرازی را میتوانید در وعده نهار و یا شام سرو کنید.
۳– این غذا با ترشی و سالاد شیرازی و نان سنگک تازه بسیار خوشمزه است.