لیست استان ها
کوفته سبزی شیرازی

کوفته سبزی از غذاهای محلی استان فارس به همراه طرز تهیه

چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹
3,693 بازدید بدون دیدگاه

کوفته سبزی یکی از غذاهای محلی و معروف استان فارس و شهر شیراز است که طرفداران بسیاری دارد. این غذای خوشمزه تقریباً در تمامی نقاط استان فارس و استان‌های دیگر طبخ می‌شود و اگر برای سفر به این استان رفتید، حتماً از این کوفته خوشمزه میل بفرمایید.

طرز تهیه کوفته سبزی استان فارس

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۶ نفر)

گوشت چرخ‌کرده: ۱۵۰ گرم

لپه: یک فنجان

برنج: ۳۰۰ گرم

گردوی خردشده: ۵ قاشق غذاخوری

پیاز سرخ‌شده:۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

کشمش سرخ‌شده: ۵ قاشق غذاخوری

سبزی شامل تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه و شوید: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه و آب: به مقدار لازم

مراحل تهیه کوفته سبزی استان فارس

این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

لپه و برنج را جداگانه بشویید و ۴ تا ۵ ساعت در آب خیس کنید. سبزی‌ها را هم بشویید و در سبد بریزید تا آبش گرفته شود. بعد آن را به‌صورت ریز خردکنید.

۲– مرحله دوم:

سپس لپه، برنج و سبزی خردشده را با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید و داخل مخلوط‌کن بریزید تا خوب یکدست شوند. بعد از آن به مواد مخلوط شده، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد کوفته حالت چسبندگی پیدا کند.

۳– مرحله سوم:

از مواد به‌اندازه یک پرتقال بردارید و داخل آن را گود کنید و سپس مقداری پیاز سرخ شده، کشمش و گردو را داخل گودی کوفته بریزید و دوباره کوفته را به‌صورت گلوله توپی دربیاورید (به شکلی که مواد میان آن اصلاً معلوم نباشد).

۴– مرحله چهارم:

در فاصله درست کردن کوفته‌ها، قابلمه‌ای را روی حرارت قرار دهید و حدود ۲ لیتر آب داخل آن بریزید تا به جوش بیاید. سپس مقداری از پیاز سرخ‌شده را به همراه سبزی خردشده و کمی نمک و فلفل به داخل آب جوش بریزید و بعد کوفته‌ها را در آن بگذارید. در قابلمه را هم نبندید، چون باعث باز شدن کوفته‌ها می‌شود.

حرارت را همچنان بالا نگه‌دارید تا آب از جوش نیفتد و در پایان از آب بخار شده، به مقدار خیلی کمی باقی بماند. کوفته‌های پخته‌شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و آب باقی‌مانده در قابلمه را به‌صورت سس روی کوفته‌ها بریزید. غذا حاضر است. نوش جان!

نکات مهم در پخت کوفته سبزی شیرازی

۱– زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۳۰ دقیقه  و زمان پخت و انتظار آن در حدود یک ساعت می‌باشد.

۲– کوفته سبزی شیرازی را می‌توانید در وعده نهار و یا شام سرو کنید.

۳– این غذا با ترشی و سالاد شیرازی و نان سنگک تازه بسیار خوشمزه است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها