لیست استان ها
کلم‌پلو استان فارس

کلم‌پلو از غذاهای محلی استان فارس به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۹
3,308 بازدید بدون دیدگاه

کلم‌پلو یکی از غذاهای محلی استان فارس است که بیشتر در حوالی شیراز طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه طرفداران بسیاری دارد و اگر به استان فارس و شهر شیراز سفر کردید، حتماً از این غذا میل کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه کلم‌پلو استان فارس

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۶ نفر)

کلم قمری: نیم کیلو

برنج: ۳ لیوان

تخم‌مرغ: ۱ عدد

گوشت چرخ‌کرده: ۱۵۰ گرم

سبزی شامل شوید، تره، ترخان و ریحان: ۱۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل تهیه کلم‌پلو

این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

ابتدا برنج را بشوید و چند ساعت با آب و نمک خیس کنید.

۲– مرحله دوم:

کلم قمری‌ها را هم به‌صورت رشته‌ای خرد کنید و با ۲ لیوان آب و کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد و نرم شود. بعد از اینکه آب کلم کاملاً گرفته شد آن را به همراه یک عدد پیاز و سبزی‌های خردشده در کمی روغن تفت دهید.

۳– مرحله سوم:

در مرحله بعد پیاز را بعد از پوست کردن رنده کنید و با فشار دست آبش را بگیرید و به همراه گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی و کمی نمک و فلفل ورز دهید تا کاملاً مخلوط شوند و حالت چسبندگی پیدا کنند. از مواد به‌اندازه یک فندق بردارید و به‌صورت کوفته‌قلقلی گرد کنید و بعد داخل روغن سرخ کنید.

۴– مرحله چهارم:

آب برنج خیس داده شده را خالی کنید و در قابلمه آب جوش بریزید تا مغز آن نیم‌پز شود. بعد آن را آبکش کنید. ته قابلمه مورد نظرتان را کمی روغن بریزید و با ته‌دیگ دلخواهتان بپوشانید و بعد با کفگیر مقداری از برنجتان را داخل قابلمه بریزید. کمی از مواد کلم پخته‌شده و  گوشت قلقلی های سرخ‌شده را بریزید و دوباره لایه بعدی را به همین شکل ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس قابلمه را روی حرارت رو به بالا قرار دهید تا برنج بخار کند. بعد نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کنید و روی سطح برنجتان بریزید .بعد حرارت را کم کنید تا برنج کاملاً بپزد و دم بکشد. کلم‌پلوی آماده‌شده را با زعفران و خلال بادام و پسته تزیین کنید. نوش جان!

نکات برای پخت کلم‌پلو

۱– برای تهیه کلم‌پلو می‌توانید یک عدد کلم‌برگ سفید متوسط را جایگزین کلم‌قمری کنید.

۲– برای اینکه پیاز سرخ‌شده ترد و خوش‌رنگ شود پیاز را که خرد کردید، مقداری نمک به آن بزنید و سپس سرخ کنید.

۳– برای پخت کلم‌پلو شیرازی بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌دهد.

۴– در صورت تمایل می‌توانید روی برنج زعفران آبکرده بریزید و بعد آن را دم کنید.

۵– مقدار سبزی کلم‌پلو شیرازی به این ترتیب باشد؛ ترخون از بقیه بیشتر، بعد ریحان، بعد تره و بعد شوید.

۶– مقدار سبزی و کلم به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید.

۷– بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید، اگر نبود از سبزی خشک استفاده کنید. البته کلم پلو شیرازی اصل با سبزی خشک است.

۸– می‌توانید کوفته‌های قلقلی را لابه‌لای برنج قرار ندهید.

۹– اگر دوست داشتید بعد از تفت دادن کمی به کلم‌ها زعفران اضافه کنید.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها