پیچاق قیمه که به قیمه کاردی نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی و معروف استان آذربایجان شرقی است که تقریباً در تمامی شهرهای این استان و حتی استانهای همجوار مانند اردبیل طبخ میشود و طرفداران زیادی دارد.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت گوسفندی خردشده: ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۴ عدد
تخممرغ: ۴ عدد
خلال بادام: نصف پیمانه
زعفران پودر شده: نصف قاشق چایخوری
برگ بو: ۲ عدد
آب: ۱ لیتر
کره محلی: ۱۰۰ گرم
آبغوره یا آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
ادویه کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
خلال بادام را حدود ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس کنید و بعد از آبکش کردن در مقداری کره تفت دهید. سپس پیازهای خلالی شده را با کره تفت دهید تا طلاییرنگ شود.
۲– مرحله دوم:
بعد گوشت را به همراه برگ بو به پیاز تفت داده شده اضافه کنید تا آب گوشت کشیده شود. سپس به گوشت در حین تفت، ادویهها را اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از تفت گوشت به آن مقداری آب اضافه کنید تا گوشت پخته شود. بعد از اینکه گوشت پخته شد به آن خلال تفت داده شده را به همراه زعفران اضافه کنید.
۳– مرحله سوم
وقتی آب خورش کم شد، تخممرغها را تکتک روی خورش اضافه کنید و روی زردهها کمی زعفران بپاشید. در نهایت در ظرف را ببندید تا تخممرغها بسته شوند و بعد از پخته شدن تخممرغها خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و با پیاز داغ در کنار برنج زعفرانی سرو کنید. نوش جان!
۱– میتوان این خورش را با پلوی زعفرانی سرو کرد.
۲– میتوانید تخممرغها را نیمرو کرده و موقع سرو روی خورش قرار دهید.
۳– زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵ دقیقه میباشد.