لیست استان ها
دویماج آذربایجان شرقی

دویماج از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی به همراه طرز تهیه

جمعه ۵ دی ۱۳۹۹
3,018 بازدید بدون دیدگاه

دویماج یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است که تقریباً در تمامی شهرهای آذری زبان طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه بسیار پرطرفدار است و معمولاً برای صبحانه و یا عصرانه حاضر می‌شود.

طرز تهیه دویماج

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

نان خشک تبریزی: ۴ عدد

آب یا دوغ: ۱ لیوان (برای مخلوط کردن و تر کردن و فرم دادن نان خشک)

پنیر تبریز: ۲۰۰ گرم

کره: ۱۰۰ گرم

گردوی خردشده: به میزان لازم

مراحل تهیه دویماج

این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

نان‌ها را درون کاسه‌ای بزرگ به‌اندازه کورن فلکس (یا ریزتر) کاملاً خردکنید و آب یا دوغ را کم‌کم به آن اضافه کرده و هم بزنید. خرده‌های نان نباید مثل‌ترید آبگوشت له شوند. همین‌قدر که تر باشند تا بتوان آنها را گلوله کرد کافی است.

۲– مرحله دوم:

پنیر را نیز ریز رنده کرده و یا خردکرده و به آن اضافه کنید. اکنون کره را آب کنید و همراه گردو به آن اضافه کنید و کاملاً با دست مخلوط نمایید.

۳– مرحله سوم:

مواد را درون دست‌ها به شکل گرد یا بیضی کاملاً فشرده کنید تا کاملاً به هم بچسبد و متلاشی نشود. چنانچه از هم باز شد کمی آب و کره آب کرده اضافه کنید. غذا حاضر است. نوش جان!

نکات مهم برای پخت دویماج

۱– لواش خشک تبریزی در سوپرمارکت‌ها به‌صورت بسته‌بندی موجود است.

۲در گذشته‌های نه چندان دور در همدان همین را برای سحری ماه رمضان سر سفره می‌گذاشتند و داخل آن کمی هم تخم رازیانه هم می‌ریختند و به‌جای کره از روغن حیوانی استفاده می‌کردند.

۳می‌توان از سبزیجات خشک معطر یا دانه‌های خوشمزه و معطر مانند زیره سبز یا سیاه و یا پودر تخم گشنیز داخل آن استفاده کرد.

۴دویماج تغذیه مقوی برای نیمروز کودکان مدرسه‌ای به شمار می‌رود.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
آذربایجان شرقی
مرکز استان
تبریز
جمعیت
3.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
21
آب و هوا
سرد و کوهستانی
پیش شماره
041
مساحت استان
۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها