دویماج یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است که تقریباً در تمامی شهرهای آذری زبان طبخ میشود. این غذای خوشمزه بسیار پرطرفدار است و معمولاً برای صبحانه و یا عصرانه حاضر میشود.
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
نان خشک تبریزی: ۴ عدد
آب یا دوغ: ۱ لیوان (برای مخلوط کردن و تر کردن و فرم دادن نان خشک)
پنیر تبریز: ۲۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
گردوی خردشده: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
نانها را درون کاسهای بزرگ بهاندازه کورن فلکس (یا ریزتر) کاملاً خردکنید و آب یا دوغ را کمکم به آن اضافه کرده و هم بزنید. خردههای نان نباید مثلترید آبگوشت له شوند. همینقدر که تر باشند تا بتوان آنها را گلوله کرد کافی است.
۲– مرحله دوم:
پنیر را نیز ریز رنده کرده و یا خردکرده و به آن اضافه کنید. اکنون کره را آب کنید و همراه گردو به آن اضافه کنید و کاملاً با دست مخلوط نمایید.
۳– مرحله سوم:
مواد را درون دستها به شکل گرد یا بیضی کاملاً فشرده کنید تا کاملاً به هم بچسبد و متلاشی نشود. چنانچه از هم باز شد کمی آب و کره آب کرده اضافه کنید. غذا حاضر است. نوش جان!
۱– لواش خشک تبریزی در سوپرمارکتها بهصورت بستهبندی موجود است.
۲– در گذشتههای نه چندان دور در همدان همین را برای سحری ماه رمضان سر سفره میگذاشتند و داخل آن کمی هم تخم رازیانه هم میریختند و بهجای کره از روغن حیوانی استفاده میکردند.
۳– میتوان از سبزیجات خشک معطر یا دانههای خوشمزه و معطر مانند زیره سبز یا سیاه و یا پودر تخم گشنیز داخل آن استفاده کرد.
۴–دویماج تغذیه مقوی برای نیمروز کودکان مدرسهای به شمار میرود.