برنج کاسهای آذری، یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است که به دلیل خوشمزگی، طرفداران بسیاری دارد و تقریباً در همه خانوادهها طبخ میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
برنج: ۳ پیمانه
ذرت: ۱ پیمانه
نخودفرنگی: ۱ پیمانه
هویج خردشده: ۲ عدد
گوشت مرغ: ۲۵۰ گرم
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
خلال بادام: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز خردشده: ۲ عدد
سیبزمینی رنده شده: ۲ عدد متوسط
زعفران، تخم گشنیز، زردچوبه، دارچین، پودر کاری، روغن و نمک: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
پیاز را سرخ میکنیم. کمی زعفران به آن میزنیم و برنج خیسخورده را (بدون آب) به آن اضافه میکنیم. تخم گشنیز، زردچوبه، دارچین، پودر کاری و نمک را نیز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس هویج و نخودفرنگی و ذرت را که از قبل آب پز کردهایم، اضافه میکنیم (در صورت دلخواه قارچ و فلفل سبز نیز میتوان اضافه کرد). در ادامه نیز کمی از خلال بادام و زرشک را افزوده و ۳ لیوان آب میریزیم و میگذاریم کمی بپزد.
۲– مرحله دوم:
مرغ را جداگانه به همراه نمک و ادویه میپزیم.
۳– مرحله سوم:
در مرحله بعدی در یک ظرف بزرگ چرب شده، کمی زرشک و بادام ریخته و سپس لایهلایه مخلوط برنج و مرغ پخته را اضافه میکنیم. میتوانیم روی آن خلال بادام ریخته یا با سیبزمینی رنده شده روی آن را بپوشانیم.
۴– مرحله چهارم:
سپس بدون فویل (و درصورتیکه روی آن را با سیبزمینی یا بادام نپوشاندهایم با فویل) در فر ۱۸۰ درجه به مدت نیم ساعت میپزیم. نوش جان!
۱– برای بهتر شدن این غذای خوشمزه، بهتر است از فر استفاده نمایید. اما اگر فر در اختیار نداشتید، میتوانید از اجاقگاز نیز استفاده نمایید.
۲– این غذا را میتوانید بهعنوان ناهار و یا شام میل کنید.
۳– این غذا را با دوغ، سبزیخوردن، ماست و یا ترشی میل نمایید.