لیست استان ها
هلی آش استان گلستان

هلی آش از غذاهای محلی استان گلستان به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۸ تیر ۱۴۰۰
2,897 بازدید بدون دیدگاه

هلی آش یکی از آش‌های محلی و خوشمزه شمال ایران است که بیشتر در خطه گلستان طبخ می‌شود. این آش به دلیل داشتن گوجه‌سبز طعم ترش و لذیذی دارد.

طرز تهیه هلی آش استان گلستان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

نخود: یک پیمانه

لوبیا: یک پیمانه

سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و اسفناج: یک کیلوگرم

برنج: یک پیمانه

کدو: یک عدد متوسط

گوجه‌سبز (هلی): به مقدار لازم

شکر سرخ: یک قاشق مرباخوری

آب: به مقدار لازم

پیازداغ و نعنا داغ برای تزئین: به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن زیتون: به مقدار لازم

مراحل تهیه هلی آش استان گلستان

این آش خوشمزه در ۳ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید. سپس آب آن‌ها را خالی کنید و با آب تازه روی حرارت متوسط گاز بپزید. برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید. پس از پخت کامل حبوبات، آب برنج را خالی کنید و برنج را نیز در قابلمه بریزید.

۲– مرحله دوم:

پس از حدود ۱۵ دقیقه، سبزیجات خردشده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و آش را برای حدود ۲۰ دقیقه بپزید. سپس کدوی خردشده را در آش بریزید و آش را خوب هم بزنید.

۳– مرحله سوم:

در آخرین مرحله پخت آش، گوجه‌سبز و شکر سرخ را به‌همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون به آش بیفزایید و اجازه دهید تا هلی آش جا بیفتد. برای سرو، آش را در کاسه بکشید و روی آن را با پیازداغ و نعنا داغ تزئین کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱– افزودن کدو به هلی آش، سلیقه‌ای است و شما می‌توانید آن را حذف کنید.

۲– هلی آش، آش آلو یا آش گوجه‌سبز، یکی از انواع آش محلی استان گلستان است که منبعی غنی از ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، فسفر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، مس، روی (زینک)، سلنیوم، آهن، اسیدفولیک، اسیدسیتریک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و غیره به شمار می‌آید.

۳– از فواید خوردن هلی آش، می‌توان به تقویت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، جلوگیری از پوکی استخوان و آرتروز، تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن، افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی، کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم قلبی عروقی، جوان‌سازی و ترمیم پوست و مو، جلوگیری از پیری زودرس، تقویت سیستم عصبی، بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر و همچنین تقویت معده، بهبود عملکرد روده، هضم آسان غذا و رفع یبوست اشاره کرد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
گلستان
مرکز استان
گرگان
جمعیت
1.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
14
آب و هوا
معتدل و مرطوب
پیش شماره
017
مساحت استان
20,367 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها