نان کلوا یکی از نانهای محلی و خوشمزه شمال کشور است که بیشتر در خطه گلستان طبخ میشود. این نان طعم شیرینی دارد و برای صبحانه مفید است.
در ادامه باهم مراحل پخت این نان خوشمزه را مرور میکنیم.
آرد نان: یک کیلوگرم
خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
بهبود دهنده: ۱ قاشق چایخوری
شیر تازه: نیم لیتر
شکر: ۱۵۰ گرم
روغن حیوانی: ۱۸۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
این نان خوشمزه در ۵ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
برای تهیه نان کلوا ابتدا در یک ظرف آرد الک شده، خمیرمایه فوری، نمک و شکر را میریزیم. سپس شیر را به این مواد اضافه میکنیم و مواد را باهم مخلوط میکنیم. تا خمیر لطیف بهدست آید. روغن حیوانی را نیز به مواد اضافه میکنیم.
۲– مرحله دوم:
پس از ورز دادن زیاد خمیر را در یک کاسه میگذاریم. روی خمیر را با پارچه یا کیسه نایلون میپوشانیم و استراحت میدهیم تا حجیم شود.
۳– مرحله سوم:
سپس خمیر را به قسمتهای زیاد چانه میکنیم. بعد از چانه کردن نیز خمیرها به آن حدود ۱۵ دقیقه استراحت میدهیم.
۴– مرحله چهارم:
خمیرها را به قطر دو سانتیمتر باز میکنیم. خمیرهای بازشده را در سینی قرار میدهیم و با شیر و زرده تخممرغ رومال میکنیم.
۵– مرحله پنجم:
فر را از قبل گرم و بر روی دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم میکنیم و نانها را در طبقه وسط فر قرار میدهیم و به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم. نوش جان!
۱– نان کلوا در اصل در تنور تهیه میشود. اما در این پست دستور تهیه این نان خوشمزه را در فر به شما آموزش دادهایم.
۲– این نان خوشمزه در برخی نقاط کشور مانند استان مرکزی، استان لرستان و استان همدان نیز پخته میشود.