لیست استان ها
نان کلوا استان گلستان

نان کلوا از غذاهای محلی استان گلستان به همراه طرز تهیه

شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۰
3,294 بازدید بدون دیدگاه

نان کلوا یکی از نان‌های محلی و خوشمزه شمال کشور است که بیشتر در خطه گلستان طبخ می‌شود. این نان طعم شیرینی دارد و برای صبحانه مفید است.

طرز تهیه نان کلوا استان گلستان

در ادامه باهم مراحل پخت این نان خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم

آرد نان: یک کیلوگرم

خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری

بهبود دهنده: ۱ قاشق چای‌خوری

شیر تازه: نیم لیتر

شکر: ۱۵۰ گرم

روغن حیوانی: ۱۸۰ گرم

نمک: به مقدار لازم

مراحل تهیه نان کلوا استان گلستان

این نان خوشمزه در ۵ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

برای تهیه نان کلوا ابتدا در یک ظرف آرد الک شده، خمیرمایه فوری، نمک و شکر را می‌ریزیم. سپس شیر را به این مواد اضافه می‌کنیم و مواد را باهم مخلوط می‌کنیم. تا خمیر لطیف به‌دست آید. روغن حیوانی را نیز به مواد اضافه می‌کنیم.

۲– مرحله دوم:

پس از ورز دادن زیاد خمیر را در یک کاسه می‌گذاریم. روی خمیر را با پارچه یا کیسه نایلون می‌پوشانیم و استراحت می‌دهیم تا حجیم شود.

۳– مرحله سوم:

سپس خمیر را به قسمت‌های زیاد چانه می‌کنیم. بعد از چانه کردن نیز خمیرها به آن حدود ۱۵ دقیقه استراحت می‌دهیم.

۴– مرحله چهارم:

خمیرها را به قطر دو سانتی‌متر باز می‌کنیم. خمیرهای بازشده را در سینی قرار می‌دهیم و با شیر و زرده تخم‌مرغ رومال می‌کنیم.

۵– مرحله پنجم:

فر را از قبل گرم و بر روی دمای ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنیم و نان‌ها را در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم و به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزیم. نوش جان!

نکات مهم

۱– نان کلوا در اصل در تنور تهیه می‌شود. اما در این پست دستور تهیه این نان خوشمزه را در فر به شما آموزش داده‌ایم.

۲– این نان خوشمزه در برخی نقاط کشور مانند استان مرکزی، استان لرستان و استان همدان نیز پخته می‌شود.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
گلستان
مرکز استان
گرگان
جمعیت
1.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
14
آب و هوا
معتدل و مرطوب
پیش شماره
017
مساحت استان
20,367 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها