لیست استان ها
کئی ترشک استان گلستان

کئی ترشک (خورش کدو سبز) از غذاهای محلی استان گلستان به همراه طرز تهیه

شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۰
3,080 بازدید بدون دیدگاه

کئی ترشک که به خورش کدو سبز نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی و خوشمزه شمال کشور است که بیشتر در استان گلستان طبخ می‌شود. این غذا به دلیل طعم بسیار عالی طرفداران بسیاری دارد.

طرز تهیه کئی ترشک (خورش کدو سبز) استان گلستان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۵ نفر)

آب‌نارنج: ۲ قاشق غذاخوری

رب انار: ۱ قاشق سوپ‌خوری

سیر: ۱ بوته

کدو سبز: ۱ کیلوگرم

پیاز: ۳ عدد

نعنا سرخ‌شده و خشک: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

روغن: ۳ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کئی ترشک (خورش کدو سبز) استان گلستان

این آش خوشمزه در ۳ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

ابتدا کدو را شسته و به شکل دلخواه خردکرده با روغن سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس پیازها را با روغن سرخ‌کرده و به کدو اضافه می‌کنیم. سیرها را نیز خردکرده سرخ می‌کنیم و به مخلوط پیاز و کدو می‌افزاییم.

۲– مرحله دوم:

نمک، فلفل، آب‌نارنج و رب انار را نیز اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا همه مواد پخته و طعمشان به خورد هم بروند.

۳– مرحله سوم:

در آخر آن را می‌کوبیم یا در مخلوط‌کن ریخته و روی آن را با پیازداغ، سیر، نعنا داغ و گردو تزیین می‌کنیم. نوش جان!

نکات مهم

۱– در صورت تمایل می‌توان غذا را نکوبید و به شکل خورش سرو کرد.

۲– این غذا باید آن‌قدر بپزد که به روغن بیفتد بعد آن را با برنج کته شده یا نان میل می‌کنیم.

۳– این غذا یک خورش گیاهی است که بدون گوشت درست می‌شود. اما در صورت تمایل می‌توان گوشت خورشتی نیز به آن اضافه کرد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
گلستان
مرکز استان
گرگان
جمعیت
1.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
14
آب و هوا
معتدل و مرطوب
پیش شماره
017
مساحت استان
20,367 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها