نان قاورت که به مچلی چورک نیز معروف است، یکی از نانهای محلی و خوشمزه خطه شمال و استان گلستان میباشد که طرفداران بسیاری دارد.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این نان خوشمزه را مرور میکنیم.
پیاز درشت: دو عدد
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: یک قاشق سر پر
آرد گندم: دو پیمانه
آب برای تهیه خمیر نان: به میزان لازم
دنبه گوسفند: برحسب میزانی که دوست دارید نان شما روغنی شود
این آش خوشمزه در ۳ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا پیاز را رنده میکنیم. سپس دنبهها را در ظرف فلزی قرار داده و روی حرارت بسیار ملایم قرار میدهیم تا روغن آن خارج شود. سپس روغن اضافی را از مواد جدا کرده، آنچه باقی میماند را در اصطلاح ترکمنی به آن جزغاله میگویند. جزغالهها را با پیاز و رب و فلفل و زردچوبه میکوبیم تا مواد یکدستی بهدست آید.
۲– مرحله دوم:
خمیر نان را که از قبل آماده کردهایم را با وردنه باز میکنیم و مواد را روی آن ریخته و پهن میکنیم. سپس خمیر را لوله کرده و بهصورت حلزونی شکل درمیآوریم و اجازه میدهیم تا چند دقیقه در این حالت بماند.
۳– مرحله سوم:
بعد از این مرحله خمیر حلزونی شکل را بهآرامی با دست پهن کرده و داخل تنور با شعله ملایم قرار میدهیم تا نان طلاییرنگ و خوشمزه ما آماده شود. نوش جان!
۱– چورک در زبان ترکمنی به معنای نان است.
۲– این نان کالری بالایی دارد و میتوان آن را بهعنوان غذا نیز مصرف کرد.