لیست استان ها
آبگوشت بادمجان و کشک کرمان

آبگوشت بادمجان و کشک از غذاهای محلی کرمان به همراه طرز تهیه

سه شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰
2,829 بازدید بدون دیدگاه

آبگوشت بادمجان و کشک یکی از غذاهای محلی و خوشمزه کرمان است که در تمامی نقاط این استان طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه استان لرستان و مرکزی نیز طبخ می‌شود و طرفداران بسیاری نیز دارد.

طرز تهیه آبگوشت بادمجان و کشک کرمان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

کشک ساییده شده: یک پیمانه

گوشت گوسفندی چرب با استخوان: ۵۰۰ گرم

نخود و لوبیا سفید: ۲۰۰ گرم

سیب‌زمینی پوست‌کنده: یک عدد

پیاز متوسط پوست‌کنده و چهار قاچ شده: یک عدد

بادمجان قلمی پوست‌کنده و ورقه شده: ۸ عدد

چغندر پوست‌کنده و ورقه شده: یک عدد

خیار پوست‌کنده و ساطوری خردشده: ۴ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

مراحل تهیه آبگوشت بادمجان و کشک کرمان

این آبگوشت خوشمزه در ۴ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات از بین برود و بتوان آن‌ها را راحت‌تر پخت. سپس آب حبوبات را خالی کنید و آن‌ها را بشویید.

۲– مرحله دوم:

حبوبات، پیاز چهار قاچ شده و گوشت چرب با استخوان را به همراه چهار لیوان آب در یک قابلمه بریزید و آن‌ها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت به‌آرامی با حبوبات بپزد.

پس از حدود دو ساعت، زردچوبه، فلفل و سیب‌زمینی را در آبگوشت بریزید و صبر کنید تا سیب‌زمینی بپزد. توجه داشته باشید که آب این غذا نباید کم باشد.

۳- مرحله سوم:

در همین حین، به بادمجان‌های پوست‌کنده و ورقه شده نمک بزنید و آن‌ها را نیم ساعت کنار بگذارید تا سیاهی و تلخی آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را بشویید و خشک کنید.

مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس بادمجان‌ها را در روغن بچینید و دو طرف آن‌ها را سرخ کنید. بادمجان‌های سرخ‌شده را روی دستمال مخصوص آشپزخانه بچینید تا روغن اضافه آن‌ها کشیده شود.

سپس چغندرها را در کف همان تابه بچینید و بادمجان‌ها را روی آن‌ها قرار دهید. کمی از آب گوشت داغ را روی آن‌ها بریزید و درب تابه را ببندید تا بادمجان و چغندر روی شعله ملایم گاز بپزند.

۴– مرحله چهارم:

نیمی از بادمجان‌های پخته‌شده را با کمی آب گوشت و کشک در یک کاسه مخلوط کنید و بکوبید. این مخلوط را پس از پخت کامل سیب‌زمینی در آبگوشت بریزید.

آبگوشت را پس از چند قل ملایم از روی گاز بردارید. بقیه بادمجان‌ها را با چغندر پخته در دیس بکشید و کنار آن را با خیار پوست‌کنده و ساطوری خردشده تزئین کنید. آبگوشت زیره را در کاسه به سر سفره بیاورید و نوش‌جان کنید.

نکات مهم

۱– دلیل استفاده از چغندر و خیار در آبگوشت کشک و بادمجان، متعادل کردن طبع گرم بادمجان است.

۲– این غذا با نان سنگک تازه و ترشی بسیار خوشمزه است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
کرمان
مرکز استان
کرمان
جمعیت
3.1 میلیون نفر
تعداد شهرستان
23
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
034
مساحت استان
۱۸۳,۱۹۳ کیلومترمربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها