کشک و کدو یکی از غذاهای خوشمزه و محلی کرمان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان طبخ میشود. این غذا طرفداران بسیاری دارد و در برخی استانهای دیگر نیز با شیوهای متفاوت سرو میشود
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
کدو سبز پوستکنده: ۱۰ عدد
مغز گردو خرد شده: یک پیمانه
کشک: ۲ پیمانه
پیاز پوستکنده و نگینی خرد شده: ۲ عدد
سیر داغ و نعنا داغ: به مقدار لازم
زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
نان تازه، سبزیجات و آبلیمو برای سرو: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در ۳ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
کدو سبز پوستکنده را در آب و نمک بخوابانید تا برای دو ساعت خیس بخورند و در حین سرخ کردن، روغن کمتری به خود جذب کنند. سپس کدوها را آبکش کرده و خشک کنید. یک قاشق غذاخوری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس کدوها را در تابه بریزید و آنها را سرخ کنید. کدوهای سرخشده را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید. گردوی خرد شده را در یک تابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید و آن را نیز کنار بگذارید.
۲– مرحله دوم:
پیاز خرد شده را در یک تابه تمیز با روغن سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. سپس به آن زردچوبه بزنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. در ادامه کدوهای سرخشده را با نصف پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ و نمک، فلفل و ادویه دلخواه و یک پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا کشک و کدو نرم شود و بپزد. پس از نرم شدن مواد، آنها را به کمک گوشتکوب برقی در قابلمه بکوبید تا کاملاً له و یکدست شوند. سپس قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید و نصف مقدار کشک را به غذا اضافه کنید. اجازه دهید تا غذا روی حرارت ملایم گاز بپزد و غلیظ شود.
۳– مرحله سوم:
کشک و کدو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با بقیه کشک، گردوی سرخشده، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید. این غذای خوشمزه و مقوی را با نان تازه، سبزیجات و آبلیمو سرو کنید. نوش جان!
۱– برخی افراد، کشک و کدو را با گوجهفرنگی میپزند. برای این کار، پوست گوجهفرنگیها را بگیرید و آنها را بههمراه پیاز داغ و کدوی سرخشده در قابلمه بریزید تا بپزند.
۲– برخی افراد، کشک کدو را با گوشتکوب له نمیکنند.
۳– این غذا بهدلیل کالری پایین، برای رژیم بسیار مناسب است و میتوان کدوی آن را بهجای سرخ کرد، بخارپز کرد.
۴– کدو سبز، سرشار از ویتامین C و لوتئین است و به محافظت از چشم، پیشگیری از سرطان ریه و جلوگیری از پوکی استخوان کمک میکند.