اشکنه کرمان که به آب گرمو نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی کرمان است که طرفداران بسیاری دارد. این غذای خوشمزه در برخی استانهای دیگر نیز با تغییرات اندک طبخ میشود.
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
پیاز بزرگ پوستکنده و ریز خرد شده: ۵ عدد
سیبزمینی بزرگ پوستکنده و ریز خرد شده: ۶ عدد
تخممرغ: ۵ عدد
آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری
روغن ترجیحاً حیوانی: ۲ ملاقه
رب گوجه یا گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل و ترخون: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
نان، ترشی و سبزی برای سرو: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در ۳ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز و سیبزمینی ریز خرد شده را در تابه بریزید و آنها را سرخ کنید تا کاملاً سبک و پوک شوند. در ادامه زردچوبه و رب گوجهفرنگی را به مواد داخل تابه بیفزایید و آنها را نیز تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
۲– مرحله دوم:
آرد گندم را در تابه بریزید و تفت دادن را در حین هم زدن برای دو دقیقه دیگر ادامه دهید. سپس مقداری آب جوش در تابه بریزید و درب تابه را با دمکنی ببندید تا غذا روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد.
۳– مرحله سوم:
درنهایت، نمک، فلفل و ترخون را در غذا بریزید و تخممرغها را روی اشکنه بشکنید. تخممرغها را پس از کمی سفت شده با اشکنه مخلوط کنید و غذا را برای نیم ساعت دیگر بپزید. اشکنه را با نان، ترشی و سبزی تازه سرو کنید. نوش جان!
۱– شما میتوانید بهجای رب گوجهفرنگی از گوجه خشک نیز استفاده کنید.
۲– درگذشته این غذا با روغن گوشت قورمه شده درست میشد. در حال حاضر نیز بهتر است از روغن حیوانی در پخت این غذا استفاده نمایید.