لیست استان ها
آش روزه کرمان

آش روزه از غذاهای محلی کرمان به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
2,816 بازدید بدون دیدگاه

آش روزه یکی از آش‌های محلی و خوشمزه کرمان است که بیشتر در شهر بردسیر طبخ می‌شود. این آش همان‌طور که از نامش مشخص است، بیشتر در ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این آش در میان مردم کرمان، بسیار محبوب است و آن‌ها این غذا را متبرک می‌دانند. کرمانی‌ها همچنین معتقد هستند که با خوردن آش روزه، گرفتن روزه برای آن‌ها آسان‌تر می‌شود.

در بردسیر از شب اول ماه رمضان چند جارچی در کوچه‌ها با خواندن شعرهای مخصوص، حبوبات و سبزی آش روزه را از خانه‌ها جمع‌آوری می‌کنند و مواد را تحویل انبار می‌دهند. این آش همه‌روزه در بردسیر برای افطار طبخ می‌شود و آن را بین خانه‌های آبادی پخش می‌کنند.

طرز تهیه آش روزه کرمان

در ادامه باهم مراحل پخت این آش خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم برای چهار نفر

نخود: نصف پیمانه

عدس: نصف پیمانه

لوبیاچیتی: نصف پیمانه

جو پوست‌کنده: نصف پیمانه

سبزی آش شامل تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید  به‌صورت خرد شده: ۵۰۰ گرم

چغندر کوچک: ۲ عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

کشک: به مقدار لازم

نعنا داغ: به مقدار لازم

مراحل تهیه آش روزه کرمان

این آش خوشمزه در ۳ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. سپس آب آن‌ها را خالی کنید.

۲– مرحله دوم:

نخود و لوبیا را همراه با جو پوست‌کنده و چهار پیمانه آب در قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا حبوبات بپزند. در این مدت، گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از حدود یک ساعت، عدس را نیز در قابلمه بریزید تا همراه با بقیه حبوبات و جو بپزد.

۳– مرحله سوم:

پس از پخت کامل حبوبات، نمک، فلفل، زردچوبه، کشک، نعنا داغ و سبزی آش را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آش جا بیفتد. برای تزئین آش روزه می‌توانید از کشک و نعنا داغ استفاده کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱– برخی افراد در آش روزه، سیرابی هم می‌ریزند تا تبدیل به آشی مقوی‌تر و سیرکننده‌تر شود.

۲می‌توان این آش را به دلیل مقوی بودن، در تمامی ایام سال پخت.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
کرمان
مرکز استان
کرمان
جمعیت
3.1 میلیون نفر
تعداد شهرستان
23
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
034
مساحت استان
۱۸۳,۱۹۳ کیلومترمربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها