بورک یکی از غذاهای محلی و معروف استان گلستان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان طبخ میشود. این غذای خوشمزه طرفداران بسیاری دارد و بیشتر بهصورت پیشغذا سرو میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت: ۲۰۰ گرم
سیبزمینی: ۳ عدد متوسط
پیاز رنده شده: ۱ عدد متوسط
تخممرغ: ۱ عدد کامل
شیر: ۱ لیوان
مایه خمیر فوری: ۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم: یکچهارم لیوان
نمک: یکچهارم قاشق مرباخوری
آرد: ۱ کیلوگرم
روغن مایع: ۱ لیوان
این آش خوشمزه در ۵ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
برای شروع کار، ابتدا یکچهارم لیوان آب ولرم را درون کاسه بزرگی ریخته و مایه خمیر فوری را به آن اضافه کنید. سپس، در ظرف را بسته و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا مایه خمیر بهاصطلاح عمل بیاید.
۲– مرحله دوم:
بعدازاین زمان، روغن، شیر، تخممرغ، مایه خمیر عملآمده، نمک، شکر و آرد الک شده را در ظرفی بزرگ با یکدیگر مخلوط کنید. دقت کنید که آرد را با کمک الک و بهتدریج به مواد بیفزایید. خمیر بهدستآمده را در حدود ۲۰ دقیقه کاملاٌ ورز دهید. سپس، روی خمیر را با پارچه تمیز و یا سلفون پوشانده و ۲ ساعت صبر کنید تا خمیر عملآمده و حجم آن ۲ برابر شود.
۳-مرحله سوم:
در این حین، مواد داخل خمیر را آماده کنید. به این صورت که سیبزمینیها را جداگانه آبپز کرده و اجازه دهید تا کاملاٌ بپزند. گوشت چرخکرده را نیز به همراه پیاز رنده شده کاملاً سرخکنید.
سپس پوست سیبزمینیها را کنده و بعد از رنده کردن آنها را با گوشت سرخشده، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب مواد را با دست ورز دهید.
۴- مرحله چهارم:
خمیر آمادهشده را به کمک وردنه بر روی سطحی آرد پاشی شده بازکنید. سپس، به کمک قالب گرد بزرگ و یا لیوان آن را قالب بزنید.
بعد، با قاشق کمی از مواد را برداشته و در وسط خمیرهای قالب زدهشده بریزید. دو سر دایره را رویهم گذاشته و خوب ببندید. به همین شکل بقیه بورکها را درست کنید. فقط توجه داشته باشید که تا زمان آماده شدن همه بورکها روی آنها را با پارچه تمیزی بپوشانید تا در مجاورت هوا خشک نشوند.
۵– مرحله پنجم:
در مرحله بعد، هرکدام از خمیرها را با روغن زیاد و داغ در ماهیتابه دیواره بلندی سرخکنید. در این زمان، حتماٌ شعله را کم کرده تا مواد داخل بورک کاملاٌ بپزند.
بعد از سرخ کردن هر دو طرف بورکها آنها را داخل سبدی فلزی قرار داده تا روغن اضافیشان کشیده شود. نوش جان!
۱– این غذا را میتوان در فر و بدون استفاده از روغن نیز تهیه کرد. فقط باید ضخامت خمیر بیشتر باشد.
۲– میتوانید روی بورکها کنجد و یا تخم خرفه هم بپاشید.
۳– در این غذا امکان جایگزین کردن سوسیس، کالباس و یا مرغ نیز بهجای گوشت وجود دارد.
۴– بورک بهصورتهای مختلفی مانند بورک با گوشت، اسفناج و قاتقلی بورک طبخ میشود.