لیست استان ها
ترشی پلا استان گلستان

ترشی پلا از غذاهای محلی استان گلستان به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۸ تیر ۱۴۰۰
3,342 بازدید بدون دیدگاه

ترشی پلا یکی از غذاهای محلی و معروف استان گلستان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان طبخ می‌شود. این غذا همان‌طور که از نامش پیداست، طعم ترش دارد.

طرز تهیه ترشی پلا استان گلستان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۶ نفر)

برنج: ۵ پیمانه

لوبیا: نصف پیمانه

عدس: نصف پیمانه

نخود: یک‌چهارم پیمانه

رب آلوچه ترش: ۳ قاشق غذاخوری

پیاز پوست‌کنده و خلالی خردشده: ۲ عدد متوسط

انار دان شده: ۲ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

مراحل تهیه ترشی پلا استان گلستان

این غذای خوشمزه در ۵ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

حبوبات یعنی لوبیا، عدس و نخود را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را در یک قابلمه آب بپزید.

۲– مرحله دوم:

برنج را هم از یک ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید.

۳– مرحله سوم:

پس از پخت کامل حبوبات، برنج، نمک و زردچوبه را در قابلمه بریزید و پس از حدود ۱۰ دقیقه، برنج و حبوبات را آبکش کنید.

۴– مرحله چهارم:

سپس پیاز را در مقداری روغن در یک تابه سرخ‌کنید تا کاملاً طلایی شود. سپس آن را با رب آلوچه و دانه‌های انار مخلوط‌کنید.

۵– مرحله پنجم:

در انتها برنج و مخلوط پیاز و انار را به‌صورت لایه‌لایه در قابلمه بریزید و ترشی پلا را برای ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز دم‌کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱– این غذا طعمی‌ ترش دارد و در صورت تمایل برای ملس شدن آن می‌توان چند قاشق شکر را به رب گوجه و دانه‌های انار اضافه نمود.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
گلستان
مرکز استان
گرگان
جمعیت
1.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
14
آب و هوا
معتدل و مرطوب
پیش شماره
017
مساحت استان
20,367 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها