ترشی پلا یکی از غذاهای محلی و معروف استان گلستان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان طبخ میشود. این غذا همانطور که از نامش پیداست، طعم ترش دارد.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
برنج: ۵ پیمانه
لوبیا: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
نخود: یکچهارم پیمانه
رب آلوچه ترش: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز پوستکنده و خلالی خردشده: ۲ عدد متوسط
انار دان شده: ۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در ۵ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
حبوبات یعنی لوبیا، عدس و نخود را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس آنها را در یک قابلمه آب بپزید.
۲– مرحله دوم:
برنج را هم از یک ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید.
۳– مرحله سوم:
پس از پخت کامل حبوبات، برنج، نمک و زردچوبه را در قابلمه بریزید و پس از حدود ۱۰ دقیقه، برنج و حبوبات را آبکش کنید.
۴– مرحله چهارم:
سپس پیاز را در مقداری روغن در یک تابه سرخکنید تا کاملاً طلایی شود. سپس آن را با رب آلوچه و دانههای انار مخلوطکنید.
۵– مرحله پنجم:
در انتها برنج و مخلوط پیاز و انار را بهصورت لایهلایه در قابلمه بریزید و ترشی پلا را برای ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز دمکنید. نوش جان!
۱– این غذا طعمی ترش دارد و در صورت تمایل برای ملس شدن آن میتوان چند قاشق شکر را به رب گوجه و دانههای انار اضافه نمود.