ترچلو که به قارون آتی نیز معروف است، یکی از غذاهای معروف و خوشمزه استان گلستان است و در تمامی شهرهای این استان طبخ میشود. این غذای محلی طرفداران بسیاری دارد و اگر به این استان سفر کردید، حتماً از این غذای خوشمزه میل کنید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت گوساله: ۳۰۰ گرم
برنج: ۲ پیمانه
پیاز پوستکنده و قاچ شده: ۲ عدد کوچک
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در ۴ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
گوشت را با آب، پیاز، فلفل و زردچوبه روی شعله ملایم گاز بپزید. در اواخر پخت نیز به مقدار کافی به گوشت، نمک بزنید.
۲– مرحله دوم:
برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برای ۱۰ دقیقه بپزد و برنج را آبکش کنید.
۳– مرحله سوم:
در قابلمه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس تهدیگ مورد نظر خود را کف قابلمه بچینید و روی آن را بهصورت لایهای با برنج و گوشت پختهشده پر کنید.
۴– مرحله چهارم:
ترچلو را روی شعله ملایم گاز برای حدود ۴۰ دقیقه دم کنید. برای سرو، آب گوشت را در کنار ترچلو به سر میز بیاورید. نوش جان!
۱- ترچلو یا «قارون آتی» (به زبان ترکی) به قسمتی از گوشت گوساله گفته میشود که در ناحیه شکم گوساله و نزدیک به دندههای آن قرار دارد.
۲- این غذای خوشمزه برای ناهار و شام در تمامی فصول سال مناسب است.