لیست استان ها
ترچلو استان گلستان

ترچلو (قارون آتی) از غذاهای محلی استان گلستان به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۸ تیر ۱۴۰۰
2,950 بازدید بدون دیدگاه

ترچلو که به قارون آتی نیز معروف است، یکی از غذاهای معروف و خوشمزه استان گلستان است و در تمامی شهرهای این استان طبخ می‌شود. این غذای محلی طرفداران بسیاری دارد و اگر به این استان سفر کردید، حتماً از این غذای خوشمزه میل کنید.

طرز تهیه ترچلو (قارون آتی) استان گلستان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۲ نفر)

گوشت گوساله: ۳۰۰ گرم

برنج: ۲ پیمانه

پیاز پوست‌کنده و قاچ شده: ۲ عدد کوچک

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل تهیه ترچلو (قارون آتی) استان گلستان

این غذای خوشمزه در ۴ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

گوشت را با آب، پیاز، فلفل و زردچوبه روی شعله ملایم گاز بپزید. در اواخر پخت نیز به مقدار کافی به گوشت، نمک بزنید.

۲– مرحله دوم:

برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برای ۱۰ دقیقه بپزد و برنج را آبکش کنید.

۳– مرحله سوم:

در قابلمه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس ته‌دیگ مورد نظر خود را کف قابلمه بچینید و روی آن را به‌صورت لایه‌ای با برنج و گوشت پخته‌شده پر کنید.

۴– مرحله چهارم:

ترچلو را روی شعله ملایم گاز برای حدود ۴۰ دقیقه دم کنید. برای سرو، آب گوشت را در کنار ترچلو به سر میز بیاورید. نوش جان!

نکات مهم

۱- ترچلو یا «قارون آتی» (به زبان ترکی) به قسمتی از گوشت گوساله گفته می‌شود که در ناحیه شکم گوساله و نزدیک به دنده‌های آن قرار دارد.

۲- این غذای خوشمزه برای ناهار و شام در تمامی فصول سال مناسب است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
گلستان
مرکز استان
گرگان
جمعیت
1.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
14
آب و هوا
معتدل و مرطوب
پیش شماره
017
مساحت استان
20,367 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها