لیست استان ها
نخود پلو استان گلستان

نخود پلو از غذاهای محلی استان گلستان به همراه طرز تهیه

سه شنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۰
3,357 بازدید بدون دیدگاه

نخود پلو یکی از غذاهای معروف و خوشمزه استان گلستان است که بیشتر در گرگان طبخ می‌شود. این غذای محلی طرفداران بسیاری دارد و اگر به این استان سفر کردید، حتماً از این غذای خوشمزه میل کنید.

طرز تهیه نخود پلو استان گلستان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

برنج آبکش شده: سه پیمانه

نخود و کشمش: از هرکدام یک پیمانه

رب انار ترش: دو قاشق غذاخوری

مرغ یا گوشت: ۳۰۰ گرم 

پیاز متوسط: دو عدد

نمک، فلفل و ادویه: به میزان لازم

مراحل تهیه نخود پلو استان گلستان

این غذای خوشمزه در ۴ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

نخود را بشویید و با آب به مدت چند ساعت خیس کنید. در طی این چند ساعت آب آن را چند دفعه عوض کنید تا هم نفخ نخود از بین برود و هم زودتر پخته شود. بعد نخودها را بپزید.

۲– مرحله دوم:

تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. بعد پیازهای خردشده را داخل آن بریزید و تفت دهید. بعدازاینکه پیازها نرم شدند، مرغ یا گوشت تکه شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. بعد به‌اندازه نصف استکان آب گوشت داخل آن بریزد تا به جوش بیاید.

۳– مرحله سوم:

بعد از به جوش آمدن آب گوشت مقداری نمک، فلفل و زردچوبه  را داخل آن ریخته و حرارت را کم می‌کنیم تا گوشت بپزد و آب آن جذب شود. بعد کشمش و نخود پخته‌شده را اضافه کنید و هم بزنید.

۴– مرحله چهارم:

در آخر رب انار را هم  با بقیه مواد مخلوط کرده و خوب هم بزنید. برنج را طبق معمول آبکش کنید و داخل قابلمه‌ای کمی روغن بریزید و ته آن را با هر ته‌دیگی که آماده کردید بپوشانید و روی آن یک لایه برنج و یک لایه از مواد آماده‌شده بریزید و این لایه‌ها را تا تمام شدن تمام مواد ادامه دهید و بعد قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد. نوش جان!

نکات مهم

۱– نخود پلو با کشمش جز غذای محلی گرگان می‌باشد که به ثبت ملی رسیده است.

۲– زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود  یک ساعت و ۳۰ دقیقه می‌باشد.

۳– نخود پلو با کشمش را می‌توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید. همچنین می‌توان در ماه رمضان به‌عنوان سحری یا افطار میل کرد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
گلستان
مرکز استان
گرگان
جمعیت
1.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
14
آب و هوا
معتدل و مرطوب
پیش شماره
017
مساحت استان
20,367 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها