لیست استان ها
شیرازی پلو استان فارس

شیرازی پلو از غذاهای محلی استان فارس به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۹
2,860 بازدید بدون دیدگاه

شیرازی پلو یکی از غذاهای محلی استان فارس و به‌خصوص شهر شیراز است که طرفداران بسیاری دارد. این غذای خوشمزه در اغلب رستوران‌های شه شیراز یافت می‌شود و اگر برای گردش به این شهر سفر کردید، این غذای خوشمزه را سفارش دهید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه شیرازی پلو

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

برنج: چهار فنجان

مرغ: ۱.۵ کیلو

بادمجان: یک عدد

زرده تخم‌مرغ: دو عدد

ماست: یک فنجان

کشمش یا زرشک: نیم فنجان

آبلیموترش: سه قاشق سوپ‌خوری

زعفران: یک قاشق چای‌خوری

کره: دوسوم فنجان

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

آب: نیم فنجان

مراحل تهیه شیرازی پلو استان فارس

این غذای خوشمزه در پنج مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

زعفران را در ۳ قاشق سوپ‌خوری کره آب‌شده بریزید و قطعات مرغ را در آب بغلطانید. نمک و فلفل را روی آن پاشیده و آب و آب لیموترش را به آن افزوده، روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزید.

۲– مرحله دوم:

سپس گوشت مرغ را از استخوان‌هایش جدا کنید و دوباره گوشتش را در دیگ بیندازید. در قابلمه بزرگ دیگری آب را به جوش بیاورید و برنج را که از قبل خیس کرده‌اید، آب آن را خالی کنید و آبکش نمایید.

۳– مرحله سوم:

بادمجان‌ها را پوست‌کنده و از درازا خرد کنید. نمک را روی آنها بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی‌اش از بین برود. سپس با پارچه تمیزی آب آن را خشک‌کنید و در سه قاشق سوپ‌خوری کره، دو طرفش را سرخ‌کنید.

۴– مرحله چهارم:

دو فنجان از برنج نیمه‌پخته را با زرده تخم‌مرغ، ماست و سه قاشق سوپ‌خوری آب مرغ مخلوط کنید. چهار قاشق سوپ‌خوری کره را در قابلمه بریزید. مخلوط مرغ و تخم‌مرغ را در ته‌دیگ بریزید و بقیه برنج را روی آن بریزید. سپس بادمجان سرخ‌شده و گوشت مرغ پخته‌شده را هم روی آن بگذارید و روی آن زرشک و یا کشمش بریزید.

۵– مرحله پنجم:

دو قاشق سوپ‌خوری کره را در یک‌دوم فنجان آب‌گوشت مرغ، مخلوط‌کنید و روی تمام برنج بریزید و در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت و نیم بپزید.

موقع کشیدن دیگ را به مدت چند دقیقه در آب سرد بگذارید و سپس آن را در ظرفی برگردانید. شیرازی پلو شما آماده است. نوش جان!

نکات مهم در پخت شیرازی پلو

۱بادمجان‌ها را حتماً قبل از سرخ کردن نمک بزنید و برای ۲ ساعت در نمک بگذارید.

۲– برای مزه دار کردن مرغ از ادویه‌های مخصوص خود نیز می‌توانید استفاده کنید.

۳می‌توانید به‌جای آب‌لیمو از لیموترش تازه استفاده کنید.

۴– از خلال پسته و خلال بادام برای تزیین استفاده کنید.

۵حتماً خلال بادام را در گلاب خیس کنید.

۶– اگر دوست دارید می‌توانید از گل محمدی به‌جای گلاب استفاده کنید.

۷– اگر دوست ندارید بوی گلاب خیلی مشخص باشد فقط زرشک را در گلاب بخیسانید و در سس ته‌چین گلاب نزنید.

۸– می‌توانید کناره شیرازی پلو را با برنج زعفرانی و یا بادمجان نیز تزیین کنید.

۹درصورتی‌که فر ندارید، می‌توانید از گاز نیز برای پخت این غذای خوشمزه استفاده نمایید.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها