قورمه به یکی از خورشهای خوشمزه استان فارس و بهویژه شهر شیراز است. این خورش طرفداران بسیاری دارد و اگر به این منطقه سفر کردید، حتماً این غذای خوشمزه را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
به: ۱ عدد بزرگ
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
لپه خام: ۲.۵ لیوان
زعفران دمکرده: ۲ قاشق چایخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
لپهها را یک روز یا چند ساعت قبل از پختن در ظرف آبی قرار دهید و هر چند ساعت آب آن را تعویض کنید تا از ایجاد نفخ جلوگیری کرده باشید.
۲- مرحله دوم:
روغن را در ظرف مناسبی بریزید و بر روی شعله قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را که از قبل خرد شده به روغن اضافه کنید تا سرخ و طلایی شود. سپس ۳۰۰ گرم گوشت را به مواد اضافه کنید و آن قدر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از اینکه گوشت را کمی تفت دادید، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و سپس ۴ لیوان آب را به این مخلوط اضافه کنید. زمانی که آب، جوش آمد حرارت را کم کنید تا گوشت پخته شود.
۳- مرحله سوم:
زمانی که گوشت کمی پخت و آب گوشت به نیمه ظرف رسید، لپههایی را که از قبل خیس خورده بود به آن اضافه کنید. سپس شکر و زعفران را به همراه بههای خرد شده به مخلوط اضافه کنید.
۴- مرحله چهارم:
بعد از اضافه کردن مواد، آنها را هم بزنید و برای اینکه خورش، به خوبی جا بیفتد شعله را در حالت ملایم قرار دهید. زمانی که گوشت و مواد پخته و نرم شدند حدودا ده دقیقه پایان پخت، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو را به خورش اضافه کنید. بعد از اینکه خورش آماده شد آن را در ظرف مناسبی بریزید و به همراه برنج میل کنید. نوش جان!
۱– خورش قورمه به را بهجز برنج با نان هم میتوانید نوش جان کنید.
۲– اگر در فصل پاییز و زمستان قصد پختن این خورش خوشمزه را داشید، از به تازه استفاده کنید.