لیست استان ها
آش اوماج تبریز

آش اوماج از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی به همراه طرز تهیه

شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹
3,239 بازدید بدون دیدگاه

آش اوماج یکی از غذاهای محلی و معروف استان آذربایجان شرقی است که طرفداران بسیاری دارد. این آش تقریباً در تمامی شهرهای ترک‌زبان (با تغییراتی اندک) طبخ می‌شود.

طرز تهیه آش اوماج آذربایجان شرقی

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

عدس: نصف فنجان فرانسه

سبزی مخصوص آش اوماج شامل تره، مرزه و ریحان بنفش تبریز: جمعاً دو مشت پر

پیاز: ۲ عدد درشت

اوماج یا رشته آش: ۲ مشت پر

آرد: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

فلفل قرمز یا فلفل ترکیه‌ای و یا  فلفل سیاه (به ترکی استی اوت): به میزان لازم

قرص عصاره مرغ: ۱ عدد

روغن یا کره: به میزان لازم

مراحل تهیه آش اوماج

این غذای خوشمزه در پنج مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

پیاز را پوست گرفته و به‌صورت مکعبی ترجیحاً درشت خرد می‌کنیم و درون قابلمه می‌ریزیم. پیاز را می‌توان به‌صورت خیلی درشت و یا ریز نیز خرد کرد. پیازها به‌صورت سنتی درشت خرد می‌شود چون اعتقاد بر این است که سبب تسکین و درمان گلودرد و سرفه می‌شود.

۲– مرحله دوم:

سپس عدس شسته شده، روغن، نمک، زردچوبه و آب را به قابلمه افزوده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا عدس نیم پز شود. در این مرحله درب قابلمه باید بسته باشد.

۳– مرحله سوم:

وقتی عدس نیم پز شد، سبزی و قرص عصاره مرغ و فلفل را نیز به قابلمه اضافه می‌کنیم.

۴– مرحله چهارم:

بعد از پخت کامل عدس و سبزی، اوماج یا رشته را نیز اضافه می‌کنیم. اگر آش نیاز به آب داشت کمی آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم اوماج یا رشته بپزد.

۵– مرحله پنجم:

در انتها دو قاشق آرد را درون مقداری آب سرد حل می‌کنیم به‌طوری‌که هیچ گلوله آردی درون آن وجود نداشته باشد. سپس آرد رقیق‌شده با آب را به قابلمه اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم. اجازه می‌دهیم آش دو سه جوش زده و جا بیفتد. البته دقت کنید تا ته نگیرد.

در مرحله آخر یک تکه کوچک کره به آش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. کره سبب خوش عطر و طعم شدن بیشتر آش خواهد شد. اکنون آش ما آماده سرو است. نوش جان!

نکات مهم در پخت آش اوماج

۱در صورتی که از قرص عصاره مرغ استفاده کردید، نمک را از مواد اولیه حذف کنید.

۲– بهتر است از عدس از قبل پخته‌شده و یا فریزری برای تهیه این آش استفاده نکنیم ولی احیاناً مجبور شدیم عدس و سبزی را همزمان درون قابلمه می‌ریزیم.

۳– این آش بهتر است به‌صورت تند و فلفلی تهیه شود. فلفل به علت دارا بودن ویتامین ث در پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.

۴– این آش را می‌توان با سبزی تازه و یا فریزری نیز تهیه کرد ولی با سبزی خشک خوشمزه‌تر است.

۵– این آش را می‌توان با اوماج تازه و یا خیس نیز تهیه کرد. فقط بایستی آن را مدام هم بزنیم تا خمیر نشود.

۶– این آش را می‌توان با رشته آش خرد شده نیز تدارک دید.

۷– برای تهیه این آش می‌توان از آب ساده، آب مرغ یا آب‌گوشت نیز استفاده کرد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
آذربایجان شرقی
مرکز استان
تبریز
جمعیت
3.9 میلیون نفر
تعداد شهرستان
21
آب و هوا
سرد و کوهستانی
پیش شماره
041
مساحت استان
۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها