انار پلو یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان قزوین است که در تمامی نقاط این استان طبخ میشود. این غذا به دلیل داشتن دانههای انار، بیشتر در مراسم شب یلدا تهیه میشود.
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
برنج: ۲ پیمانه
انار دانه شده: یک و نیم پیمانه
یکسوم پیمانه خلال پسته
گشنیز تازه خرد شده: یک پیمانه
پودر تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری
زردچوبه: به مقدار لازم
کشمش پلویی: نصف پیمانه
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن یا کره: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
برنج را از چند ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید. برنج را برای هفت تا ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به زیاد گاز بجوشانید تا مغز دانههای آن نرم شوند. سپس برنج را آبکش کنید.
۲– مرحله دوم:
روغن یا کره را در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس انار، خلال پسته، گشنیز خرد شده، پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل، زردچوبه و کشمش پلویی را در تابه بریزید و آنها را برای چند دقیقه با هم تفت دهید. زعفران دمکرده را در مواد داخل تابه بریزید و شعله گاز را خاموش کنید.
۳– مرحله سوم:
برنج و مواد اناری را لایهلایه در قابلمه بریزید و درب قابلمه را با دمکنی ببندید تا انار پلو روی حرارت ملایم گاز دم بکشد. انار پلو را در دیس بکشید و روی آن را با کمی خلال پسته و دانه انار تزئین کنید. این غذای خوشمزه را با مرغ سرو کنید. نوش جان!
۱– شما میتوانید از خلال پوست پرتقال و خلال بادام نیز در تهیه این پلوی لذیذ استفاده کنید.
۲– بهتر است برای تهیه انار پلو قزوینی از انار ترش استفاده کنید.
۳– میتوانید انار دان شده را در فریزر نگهداری کنید تا در تمامی فصول سال بتوانید این غذای خوشمزه را درست کنید.