آش ترشی که به آش سرکه نیز معروف است، یکی از آشهای خوشمزه و محلی استان قزوین است که طرفداران بسیاری دارد و بیشتر در منطقه الموت طبخ میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این آش خوشمزه را مرور میکنیم.
نخود: ۳۰۰ گرم
لوبیا: ۳۰۰ گرم
عدس: ۱۵۰ گرم
سبزی آش: ۲ کیلوگرم
رشته آش: ۶۰۰ گرم
سیر داغ: ۲ قاشق سوپخوری
پیاز داغ: ۵ قاشق سوپخوری
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
سرکه و زرشک: به مقدار لازم
این آش خوشمزه در ۴ مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
حبوبات را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. سپس آب آنها را خالی کنید و همراه با آب تازه در قابلمه بپزید.
۲– مرحله دوم:
حبوبات پختهشده را بههمراه دو لیتر آب تازه و سبزی آش درشت خردشده و البته نمک و ادویه در یک قابلمه بریزید و آنها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آش به جوش آید. پس از جوشیدن آش، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را در آش بریزید.
۳– مرحله سوم:
آش را برای حدود نیم ساعت بپزید تا سبزیها کاملاً بپزند. سپس آرد رقیقشده در آب سرد را در آش بریزید و آن را هم بزنید تا گلوله گلوله نشود. البته بهتر است پس از رقیق کردن آش با آب سرد، کمی از مایه آش داغ را به آرد اضافه کنید تا آرد با آش همدما شود؛ سپس آن را در آش بریزید.
۴– مرحله چهارم:
در ادامه نیمی از رشته آشی را در قابلمه بریزید و آش را برای نیم ساعت دیگر بپزید. سپس بقیه رشته را در آش بریزید و آش را پس از ۱۰ دقیقه سرو کنید. سرکه و زرشک را در هنگام سرو به آش اضافه کنید. نوش جان!
۱– این آش به دلیل ترشی بیشتر بهعنوان پیشغذا استفاده میشود.