لیست استان ها
خوراک گل کبر استان قزوین

خوراک گل کبر از غذاهای محلی استان قزوین به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۷ تیر ۱۴۰۰
3,836 بازدید بدون دیدگاه

گل کبر که به کاپاریس، کپر گل، یاردون یا خاروک معروف است، یکی از غذاهای محلی و خوشمزه استان قزوین می‌باشد که بیشتر در منطقه الموت طبخ می‌شود. این غذای خوشمزه به‌صورت خوراک می‌باشد و بیشتر در اواخر تابستان و اوایل پاییز، به‌واسطه زمان کشت این گیاه در رشته‌کوه البرز در منطقه الموت و همچنین در رشته‌کوه زاگرس، طبخ می‌شود.

طرز تهیه خوراک گل کبر استان قزوین

در ادامه باهم مراحل پخت این خوراک خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

گیاه کبر: ۱۰۰ گرم

پیاز متوسط پوست‌کنده و خردشده: یک عدد

سیر پوست‌کنده و خردشده: ۳ حبه

تخم‌مرغ: ۲ عدد

روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه: به مقدار لازم

مراحل تهیه خوراک گل کبر قزوین

این غذای خوشمزه در ۳ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

در ابتدا باید تلخی گل کبر را بگیرید. برای این کار، گل کبر خشک را در قابلمه آب جوش بریزید و اجازه دهید تا چند قل بزند؛ سپس آن را در آب سرد بریزید. این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود.

۲– مرحله دوم:

مقداری روغن را در یک تابه گرم کنید و سپس پیازها را در آن بریزید. پیازها را خوب تفت دهید تا طلایی و سرخ شوند. سپس زردچوبه، نمک، فلفل و سیر را در تابه بریزید و آن‌ها را برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.

۳– مرحله سوم:

سیر داغ و پیاز داغ را کنار بگذارید. گل کبر را در همان تابه سرخ کنید و به آن کمی ادویه و نمک بزنید. سپس سیر داغ و پیاز داغ را در تابه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید. در انتها تخم‌مرغ‌ها را در تابه بشکنید و آن‌ها را هم بزنید. خوراک شما پس از پخت تخم‌مرغ‌ها آماده است. نوش جان!

نکات مهم

۱– این خوراک را می‌توان در تمام فصول سال با گیاه خشک طبخ کرد.

۲– در الموت، برخی افراد با این گیاه و مرغ، یک خورش خوشمزه درست می‌کنند.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
قزوین
مرکز استان
قزوین
جمعیت
1.3 میلیون نفر
تعداد شهرستان
6
آب و هوا
معتدل و کوهستانی
پیش شماره
028
مساحت استان
۱۵٬۸۲۰ کیلومترمربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها