لیست استان ها
حلیم بادمجان کرمان

حلیم بادمجان از غذاهای محلی کرمان به همراه طرز تهیه

جمعه ۱ بهمن ۱۴۰۰
3,018 بازدید بدون دیدگاه

حلیم بادمجان یکی از غذاهای محلی و خوشمزه کرمان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان و استان‌های دیگر طبخ می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. پس اگر برای سفر به کرمان رفتید، خوردن این غذای خوشمزه را فراموش نکنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان کرمان

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

بادمجان: ۳ عدد

گوشت گوسفندی بدون استخوان: نیم کیلوگرم

عدس: ۱۵۰ گرم

سیر سرخ‌کرده: ۱ قاشق سوپ‌خوری

پیاز خردشده: ۲ عدد

کشک: ۱ لیوان

نعنا داغ: ۱ قاشق سوپ‌خوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل تهیه حلیم بادمجان کرمان

این غذای خوشمزه در ۳ مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

گوشت‌ها را خردکنید و به همراه پیاز در مقداری روغن تفت دهید.

در حین تفت زردچوبه را هم اضافه کنید تا عطرش بپیچد. داخل ظرف حاوی گوشت تفت‌داده شده مقداری آب بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت به‌آرامی پخته شود.

عدس را هم به گوشت در حال پخت اضافه کنید تا پخته شود.

۲– مرحله دوم:

در این فاصله بادمجان‌ها را هم پوست بگیرید و سرخ کنید. بهتر است بادمجانها را قبل از سرخ کردن یک تا دو ساعت در آب و نمک بخوابانید تا اگر تلخی داشت، گرفته شود و هنگام سرخ شدن روغن کمتری مصرف کند.

۳– مرحله سوم:

بعد از پخته شدن گوشت و عدس، بادمجان‌ها را هم به آن اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل روی حلیم بادمجان بریزید و در انتهای پخت، کشک را اضافه کنید.

هنگام سرو، حلیم را با نعناع داغ و سیرداغ تزیین کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱– لوبیا سفید یا برنج حلیم شما را خوشمزه‌تر می‌کنند. پس به‌جای عدس می‌توان از آن‌ها نیز استفاده کرد.

۲– وقتی کشک را همراه با آب روی حرارت قرار می‌دهید تا به جوش بیاید، باید آن را مرتباً به هم بزنید.

۳– استفاده از زعفران و زردچوبه حلیم را خوش‌بو و خوش‌رنگ و طعم می‌کنند.

۴– بعد از اضافه کردن کشک به حلیم، نباید حلیم زیاد بجوشد.

۵از آنجا که بادمجان روغن زیادی جذب می‌کند، برای سالم‌تر بودن غذا می‌توانید نیمی از بادمجان را در روغن سرخ‌کرده و نیم دیگر را مقدار کمی روغن بمالید و در فر قرار دهید تا سرخ شود.

۶– موقع اضافه کردن گوشت و بادمجان به برنج، باید آب برنج کاملاً کشیده شده باشد. در غیر این صورت هر چه روی حرارت بماند آب آن تمام نشده و ته می‌گیرد.

۷– کش آمدن حلیم بادمجان به گوشت و مقدار بادمجان بستگی دارد. اگر از گوشت دنده استفاده کنید، حلیم بادمجان بیشتر کش می‌آید. همچنین هرچه مقدار بادمجان بیشتر باشد، حلیم بیشتر کش می‌آید.

۸– بادمجان را برای حلیم به‌صورت حلقه‌ای خرد نکنید، بلکه به‌صورت طولی برش دهید تا حلیم کش‌دار شود.

۹حلیم بادمجان را می‌توان بدون گوشت نیز درست کرد که در این صورت باید میزان بادمجان را بیشتر در نظر گرفت.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
کرمان
مرکز استان
کرمان
جمعیت
3.1 میلیون نفر
تعداد شهرستان
23
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
034
مساحت استان
۱۸۳,۱۹۳ کیلومترمربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها