لیست استان ها
یخمه ترش اصفهان

یخمه ترش از غذاهای محلی استان اصفهان به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹
3,335 بازدید بدون دیدگاه

یخمه ترش یکی از غذای محلی استان اصفهان است که در دسته خوراک‌ها جای دارد. این غذا به دلیل خوشمزگی طرفداران زیادی دارد و معمولاً با نان سرو می‌شود.

طرز تهیه یخمه ترش اصفهان

در ادامه باهم به طرز تهیه یخمه ترش اصفهان می‌پردازیم:

مواد لازم (برای چهار الی پنج نفر)

آلو: ۲۵ عدد

برگه زردآلو: ۱۸۰ گرم

 به رسیده متوسط: ۲ عدد

گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم

برنج: یک استکان

شیره خرما: به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه و پودر زردچوبه: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

مراحل تهیه یخمه ترش اصفهان

این غذای خوشمزه در چهار مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

ابتدا گوشت گوسفندی را با مقداری آب و پودر زردچوبه نیم‌پز کنید. سپس آلو، برگه زردآلو و به خردشده را به گوشت نیم‌پز شده اضافه کنید.

۲- مرحله دوم:

برنج را به خوبی بشویید. سپس آن را به سایر مواد بیفزایید. نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه و صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و جا بیفتد.

۳- مرحله سوم:

پس از پخته شدن غذا، آن را با گوشت‌کوب بکوبید تا هسته‌های آلو جدا شوند. هسته‌های آلو را از مواد خارج کنید و دوباره مواد را با گوشت‌کوب بکوبید.

۴- مرحله چهارم:

غذا را داخل ظرف بکشید و به‌اندازه دلخواه شیره خرما را به آن اضافه کنید. در انتها یخمه ترش را همراه با نان سنگک تازه میل کنید. نوش جان.

خواص یخمه ترش

این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان، نقشی مؤثر در افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد. یخمه ترش به علت وجود آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند.

همچنین این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A،B،C،D،E و سایر املاح معدنی، تأثیری چشمگیر در طراوت، شادابی و جوان‌سازی پوست و مو دارد و از پیری زودرس پوست جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک می‌کند.

یخمه ترش به علت داشتن فیبر، نقشی مؤثر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد و به علت وجود کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D، استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند.

نکات مهم

۱– مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه شما دارد.

۲– به‌جای شیره خرما، می‌توانید از شکر نیز استفاده کنید. بدین گونه که در مرحله آخر، شکر را به آن اضافه کنید و مجدداً روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود و سپس یخمه ترش آماده‌شده را در ظرف موردنظرتان بکشید.

۳– زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۱۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت می‌باشد.

۴این غذا را می‌توان در وعده نهار و یا شام سرو کرد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
اصفهان
مرکز استان
اصفهان
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
26
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
031
مساحت استان
107,018 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها