لیست استان ها
خورش ماست اصفهان

خورش ماست از غذاهای محلی استان اصفهان به همراه طرز تهیه

یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹
3,226 بازدید بدون دیدگاه

خورش ماست یکی از غذای محلی استان اصفهان است که به دلیل خوشمزگی طرفداران زیادی دارد. این غذا در اکثر رستوران‌های اصفهان یافت می‌شود و اگر برای تفریح و گردش به این شهر رفتید، می‌توانید از این غذای محلی نیز بخورید و لذت ببرید.

طرز تهیه خورش ماست اصفهان

در ادامه باهم به طرز تهیه خورش ماست اصفهان می‌پردازیم:

مواد لازم (برای چهار نفر)

پیاز متوسط: ۱ عدد

شکر: نصف پیمانه متوسط

گلاب: ۱ قاشق سوپ‌خوری

مغز گردو: ۱ قاشق غذاخوری

خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته و زرشک برای تزیین: به میزان لازم

ماست پرچرب: ۳ پیمانه متوسط

گوشت گردن گوسفند: ۲۵۰ گرم

زعفران دم‌کرده۱ قاشق سوپ‌خوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به‌اندازه کافی

مراحل تهیه خورش ماست اصفهان

این غذای خوشمزه در چهار مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

برای تهیه خورش ماست اصفهانی ابتدا یک قابلمه مناسب را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را پس از گرفتن پوست از وسط نصف کنید و به قابلمه اضافه کنید.

۲- مرحله دوم:

در ادامه گوشت گردن را به همراه کمی زردچوبه اضافه کنید و با حرارت زیاد اجازه دهید گوشت گردن مغزپخت شود. پس‌ازاینکه گوشت گردن به خوبی پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید. استخوان‌های موجود در گوشت را با دقت خارج کنید، سپس گوشت را داخل یک ظرف مناسب بریزید (ترجیحاً ظرف مسی).

این مرحله مهم‌ترین مرحله پخت خورش ماست است و باید به خوبی آن‌را انجام دهید و باید آن‌قدر گوشت را بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کش‌دار شود. اگر این کار را به خوبی انجام دهید خورش ماست شما کش‌دار و منسجم می‌شود.

۳- مرحله سوم:

در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست پرچرب را به همراه شکر داخل قابلمه بریزید. در ادامه، مواد را به خوبی مخلوط‌ کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا ماست حباب بزند و نزدیک به جوشیدن باشد.

پس‌ازاینکه ماست به جوش آمد، گوشت‌کوبیده شده را به قابلمه اضافه کنید و هم‌زدن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند و هنگامی که گوشت با دیگر مواد به خوبی مخلوط شد، مغز گردو را به همراه خلال بادام، زعفران دم‌کرده، گلاب و مقداری نمک اضافه کنید.

۴- مرحله چهارم:

چند دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. سپس از روی حرارت بردارید و در ظرف موردنظرتان بکشید. خورش ماست را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید و به مدت حداقل ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید و سپس سرو کنید.

نکات مهم

۱– این خورش اصیل ایرانی تنها خورشی است که به‌صورت دسر سرو می‌شود.

۲– این خورش طعمش با دیگر خورش‌ها متفاوت است و طعمی شیرین دارد.

۳– در صورت تمایل می‌توان این خورش را با گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد و برای ۴ نفر ۴۰۰ گرم گوشت مرغ کافی است.

۵– این خورش برخلاف دیگر خورش‌های معروف ایرانی، به‌صورت سرد سرو می‌شود. در صورت تمایل می‌توانید از زرده تخم‌مرغ و خامه هم برای خوشمزه‌تر شدن خورش ماست استفاده کنید.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
اصفهان
مرکز استان
اصفهان
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
26
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
031
مساحت استان
107,018 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها