آش سماق یکی از غذاهای محلی اصفهان است که طرفداران بسیاری دارد. این آش به دلیل داشتن مواد مغذی، مورد توجه اصفهانیها میباشد و معمولاً در فصول سرد سال طبخ میشود.
در ادامه باهم به طرز تهیه این غذای خوشمزه میپردازیم:
برنج نیمدانه: ۲۰۰ گرم
سماق خشک: ۵۰۰ گرم
گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سبزی خردشده شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع: ۱ کیلوگرم
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در شش مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا باید برنج را خیس کنید و بعد کمی بجوشانید. سماق را نیز حدود ۱ ساعت داخل آب قرار دهید تا خوب خیس بخورد.
۲- مرحله دوم:
سپس سبزیها را کاملاً پاککرده و بشویید و سپس خردکنید. سبزی هرچه ریزتر باشد بهتر است.
۳- مرحله سوم:
وقتی برنج داخل قابلمه پخته و کمی نرم شد، سبزیهای خردشده را درون قابلمه بریزید.
۴- مرحله چهارم:
گوشت چرخکرده را بانمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید. سپس گوشت را بهصورت کوفتهقلقلیهای کوچک بهاندازه یک گردو دربیاورید و کوفتهریزهها را در روغن سرخ کنید و بعد آنها را در آش بریزید تا کوفتهها خوب پخته شوند.
۵- مرحله پنجم:
سماق خیسخورده را از صافی پارچهای رد کنید و فشار دهید تا آب سماق قرمز خوشرنگ از آن خارج شود. آب سماق را داخل آش بریزید. سپس پیاز را خردکرده و سرخکنید. نصف پیازداغ را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش خوب بجوشد و جا بیفتد.
۶- مرحله ششم:
آش را درون ظرف سرو کشیده و با پیازداغ باقیمانده و در صورت تمایل نعناع داغ تزیین و سرو کنید.
آش سماق ترش و خوشمزه شما آماده است.
۱– این آش طعم بینظیری دارد و برای طرفداران غذاهای ترش یک گزینه عالی محسوب میشود.
۲– اگر این آش را داخل قابلمه آلومینیومی یا لعابی بپزید خوشرنگتر میشود.
۳– درصورتیکه به سماق خوشهای دسترسی دارید از آن استفاده کنید در غیر این صورت، پودر سماق معمولی نیز مناسب خواهد بود.
۴– اگر آش سماق را با آرد بپزید زودتر پخته میشود.