ماش و قمری یکی از غذاهای محلی اصفهان است که به صورت حلیم میباشد. این غذا به دلیل سادگی در پخت و خوشمزگی طرفداران بسیاری دارد و در فصل پاییز و زمستان که فصل برداشت کلم قمری است، پخته میشود.
در ادامه باهم به طرز تهیه این غذای خوشمزه میپردازیم:
گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم
ماش: ۱ لیوان
سبزی شامل، تره، جعفری، شنبلیله و مرزه: ۳۰۰ گرم
برنج: نصف استکان
پیاز متوسط: ۲ عدد بهصورت خلالی و سرخشده
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
کلم قمری: ۳ عدد
این غذای خوشمزه در سه مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا گوشت را که قبلاً تمیز کرده و شستهاید با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود. ماشها را نیز جداگانه بپزید.
وقتی گوشت نیمپز شد، کلم قمریهای رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با یکدیگر پخته شوند.
۲- مرحله دوم:
سبزیها را که قبلاً پاککردهاید همراه با برنج به مخلوط گوشت و قمری اضافه کنید، ۲۰ دقیقه زمان پخت دهید.
۳- مرحله سوم
در آخر ماشهای پختهشده را افزوده و اجازه دهید غذا جا بی افتد تا زمانی که آب آن تمام شود، سپس با گوشتکوب، آن را کوبیده تا کشدار و یکدست شود.
ماش و قمری آمادهشده را در ظرف موردنظر کشیده و با پیازداغ تزئین کرده، همراه با نان تازه و ترشی سرو نمایید.
۱– درصورتیکه از کلم قمری خردشده استفاده میکنید بایستی همزمان با گوشت پخته شود.
۲– سبزی ماش و قمری نیازی به ریز شدن ندارد. فقط کافی است ساقه جعفری و شنبلیله گرفتهشده و در صورت نیاز تره دو قسمت شود.
۳– این غذا با پیازداغ فراوان و فلفل زیاد، خیلی خوشمزهتر میشود.
۴– این غذا باید بدون آب باشد و حسابی کوبیده شود تا اصلاً مواد اولیهاش پیدا نباشد.