لیست استان ها
کلم قمری چیست ماش و قمری اصفهان

ماش و قمری از غذاهای محلی استان اصفهان به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹
4,845 بازدید بدون دیدگاه

ماش و قمری یکی از غذاهای محلی اصفهان است که به صورت حلیم می‌باشد. این غذا به دلیل سادگی در پخت و خوشمزگی طرفداران بسیاری دارد و در فصل پاییز و زمستان که فصل برداشت کلم قمری است، پخته می‌شود.

طرز تهیه ماش و قمری اصفهان

در ادامه باهم به طرز تهیه این غذای خوشمزه می‌پردازیم:

مواد لازم برای چهار نفر

گوشت گوسفندی: ۲۰۰ گرم

ماش: ۱ لیوان

سبزی شامل، تره، جعفری، شنبلیله و مرزه: ۳۰۰ گرم

برنج: نصف استکان

پیاز متوسط: ۲ عدد به‌صورت خلالی و سرخ‌شده

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

کلم قمری۳ عدد

مراحل تهیه ماش و قمری اصفهان

این غذای خوشمزه در سه مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

ابتدا گوشت را که قبلاً تمیز کرده و شسته‌اید با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا نیم‌پز شود. ماش‌ها را نیز جداگانه بپزید.

وقتی گوشت نیم‌پز شد، کلم قمری‌های رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با یکدیگر پخته شوند.

۲- مرحله دوم:

سبزی‌ها را که قبلاً پاک‌کرده‌اید همراه با برنج به مخلوط گوشت و قمری اضافه کنید، ۲۰ دقیقه زمان پخت دهید.

۳- مرحله سوم

در آخر ماش‌های پخته‌شده را افزوده و اجازه دهید غذا جا بی افتد تا زمانی که آب آن تمام شود، سپس با گوشت‌کوب، آن را کوبیده تا کش‌دار و یکدست شود.

ماش و قمری آماده‌شده را در ظرف موردنظر کشیده و با پیازداغ تزئین کرده، همراه با نان تازه و ترشی سرو نمایید.

نکات مهم

۱– درصورتی‌که از کلم قمری خردشده استفاده می‌کنید بایستی همزمان با گوشت پخته شود.

۲– سبزی ماش و قمری نیازی به ریز شدن ندارد. فقط کافی است ساقه جعفری و شنبلیله گرفته‌شده و در صورت نیاز تره دو قسمت شود.

۳– این غذا با پیازداغ فراوان و فلفل زیاد، خیلی خوشمزه‌تر می‌شود.

۴– این غذا باید بدون آب باشد و حسابی کوبیده شود تا اصلاً مواد اولیه‌اش پیدا نباشد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
اصفهان
مرکز استان
اصفهان
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
26
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
031
مساحت استان
107,018 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها