کاچی هفت دخترون که به بیبی حور نیز معروف است، از غذاهای محلی اصفهان است که به دلیل مقوی بودن طرفداران زیادی دارد.
فهرست مطالب
در ادامه باهم به طرز تهیه این غذای خوشمزه میپردازیم:
آرد گندم: ۲ پیمانه
شکر: ۶ پیمانه
روغن: نیم پیمانه
زعفران آب کرده: ۱/۴ پیمانه
گلاب: ۱/۴ پیمانه
آب: ۶ پیمانه
پودر نارگیل: به مقدار لازم
خلال بادام و پسته: به مقدار لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا آرد گندم را الک کرده و داخل قابلمه ریخته و شروع به تفت دادن کنید تا رنگش تغییر کند ولی تیره نشود. سپس روغن را اضافه کرده و دوباره تفت میدهیم در حدی که بوی خامی آرد از بین برود.
۲- مرحله دوم:
سپس حرارت را خاموش کرده تا آرد سرد شود. وقتی سرد شد، آب را اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم به گونهای که کاملاً یکدست شود و هیچ گلولهای از آرد وجود نداشته باشد و دوباره روی حرارت میگذاریم و با شعله کم آرد را میپزیم.
دائم مخلوط آب و آرد را هم میزنیم تا ته نگیرد تا وقتی که کاملاً بوی خامی آرد از بین برود. در این مرحله شکر را اضافه کرده و خوب هم میزنیم و بعدازآن، زعفران آبشده را اضافه میکنیم.
۳- مرحله سوم:
وقتی مواد کاملاً باهم مخلوط شد و کاچی خوب پخته شد، لحظه آخر، گلاب را اضافه میکنیم و مخلوط کرده و از روی حرارت برمیداریم (غلظت کاچی باید مثل فرنی باشد، چون وقتی سرد بشود، غلیظتر میشود). وقتی تقریباً خنک شد داخل ظرف کشیده و تزیین میکنیم.
۱– در هنگام اضافه کردن آب اگر آرد گلوله شد، میتوانید از صافی رد کنید و آردها را خوب با آب مخلوط کنید یا از همزن برقی برای یکدست شدن و گلوله نشدنش استفاده کنید.
۲– شکر کاچی سلیقهای هست و درصورتیکه زیاد شیرین دوست ندارید، میتوانید مقدارش را کمتر کنید.
۳– در صورت علاقه به شیرین شدن کاچی، بهتر است میزان شکر سه برابر آرد باشد.
۴– گلاب سلیقهای است و میتوانید حذفش کنید.