کوفته لپه یزدی یکی از غذاهای معروف و محلی استان یزد است که گرچه بیشباهت به کوفته تبریزی نیست، اما جزئیات آن متفاوت است.
در ادامه باهم به طرز تهیه کوفته لپه یزدی میپردازیم:
سبزی معطر: ۳۵۰ گرم
کشمش: نصف پیمانه
لپه: ۳۵۰ گرم
زرشک: یک پیمانه
پیاز سرخشده: ۴ قاشق غذاخوری
تخممرغ خام: ۴ عدد
تخممرغ پخته: ۵ عدد
گوشت چرخکرده: یک کیلو
نمک و ادویه: مقداری
رب گوجه: ۲ قاشق سوپخوری
این غذای خوشمزه در سه مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا لپه را میپزیم سپس آبکشی میکنیم. سپس سیب زمینیها را پخته و پوست میکنیم و بعد رنده میکنیم و به لپهها اضافه میکنیم.
۲- مرحله دوم:
گوشت چرخکرده، نمک و ادویه، نصف پیازداغ موجود، تخممرغ و زرشک را که از قبل خیسانده و آبکش کردهایم، با هم مخلوط کرده و ورز میدهیم و مانند کوفته تبریزی به دور تخم مرغهای آبپز که پوست کندهایم گلوله کرده و کوفته بزرگی درست میکنیم.
۳- مرحله سوم:
بقیه پیاز سرخشده را درون تابعه بزرگی ریخته و رب گوجه رنگی، نمک، ادویه و هر چاشنی که دوست داشتیم اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس دو لیوان آب افزوده میگذاریم جوش بیاید سپس کوفتهها را درون قابلمه چیده مانند بقیه کوفتهها میگذاریم پخته شود. نوش جان!
نکته مهم این غذا این است که نباید کوفتهها از هم وارفته و بشکفند. برای جلوگیری از آن باید به این نکات توجه کنید:
۱– آب کوفته نباید خیلی چرب باشد و نباید کاملاً روی کوفتهها را بپوشاند.
۲– شعله اجاق نباید زیاد باشد و غذا نباید در حین پخت قل بزند.