آبگوشت گوجه و بادمجان که به تماته بادمجان نیز معروف است، یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ یزدی است که تقریباً تمامی علاقهمندان به آبگوشت آن را دوست دارند و از طعم آن لذت میبرند.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این آبگوشت خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت ماهیچه گوسفندی با استخوان: ۷۵۰ گرم
لپه: ۱۵۰ گرم
بادمجان قلمی: ۲ الی ۳ عدد
غوره انگور: ۲۵۰ گرم
روغن: ۱۵۰ گرم
گوجهفرنگی: ۳ الی ۴ عدد
سیبزمینی: ۳ الی ۴ عدد
پیاز: ۲ الی ۳ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
ابتدا لپه را بشویید و با مقداری آب، ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید.
۲– مرحله دوم:
داخل یک قابلمه، گوشت را به همراه پیاز مخلوط کرده و با ۵ الی ۶ لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت بپزد. وقتی گوشت نیم پز شد، لپهها را به آن اضافه کنید تا در کنار هم خوب پخته شوند.
۳– مرحله سوم:
در این فاصله بادمجانها را هم پوست بگیرید و بهصورت حلقهحلقه برش بزنید. بعد کمی نمک به آن اضافه کنید و در سبد قرار دهید تا نمک تلخی بادمجان را بگیرد.
بعد از حدود دو ساعت، بادمجانها را زیر آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود. سپس آنها را خشککنید و در روغن سرخکنید. سپس به همراه سیبزمینی پوست گرفتهشده، غوره و گوجهفرنگی داخل آبگوشت بریزید.
بعد از ۲۰ دقیقه که سیبزمینیها پخته شدند، نمک و ادویهها به داخل آبگوشت اضافه کنید و بعد از چند جوش، آبگوشت را از روی حرارت بردارید. نوش جان!
۱– میتوانید بهجای گوجهفرنگی، از ۱ الی ۲ قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی نیز استفاده نمایید. فقط توجه داشته باشید که رب گوجهفرنگی را ۱۵ دقیقه انتهایی به غذا اضافه کنید.
۲– برای لذیذتر شدن غذا میتوانید از ترشی و نان سنگک و یا بربری تازه استفاده کنید. همچنین سبزیخوردن نیز میتوانید به لذیذت شدن غذا کمک کند.