قیمه یزدی که به قیمه نخود نیز معروف است، از غذاهای محلی یزد بوده و بهصورت خورشت میباشد و معمولاً هر گردشگری که به یزد سفر کند، این غذای لذیذ را امتحان میکند.
فهرست مطالب
در ادامه با هم مراحل طرز تهیه این خورشت خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت خردشده گوسفندی: ۶۰۰ گرم
نخود لپه شده: ۵۰۰ گرم
روغن (ترجیحاً جامد یا کره): ۲ قاشق سوپخوری
لیمو عمانی: به تعداد لازم
پیاز نگینی سرخشده: ۱ عدد بزرگ
پیازداغ برای تزیین: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
نخودها را از یک روز قبل خیس کرده و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید و بعد آن را لپه کنید.
۲– مرحله دوم:
قابلمهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از سرخ شدن پیاز، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در حین تفت دادن گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و در آخر نخود را هم اضافه کنید و تفت دهید.
۳– مرحله سوم:
مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا به جوش بیاید و خورشت بپزد. پس از پختن کامل خورشت، لیموعمانیها را اضافه کنید. توجه داشته باشید لیموها حدود ۳۰ دقیقه باید بپزند و آنها را با چنگال سوراخ کنید.
۴– مرحله چهارم:
در ۱۵ دقیقه آخر، زعفران را به خورشت اضافه کنید تا عطر آن در غذا بپیچد. در انتها نیز خورشت آمادهشده را با پیازداغ تزیین کنید و به همراه چلو میل کنید. نوش جان!
۱– زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.
۲– خورش قیمه یزدی را میتوانید در وعده نهار و یا شام میل کنید. همچنین میتوان در ماه مبارک رمضان از این خورشت بهعنوان وعده سحری استفاده کرد.
۳– تعداد لیموعمانی که در خورشت استفاده میکنید، بستگی به ذائقه شما دارد.