کوفته کباب یکی از غذاهای محلی یزد است و همانطور که از اسمش پیداست، ترکیب کوفته و کباب است. این غذا بسیار خوشمزه و لذیذ است و اگر به یزد رفتید، حتماً از این غذا میل بفرمایید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل تهیه این غذای خوشمزه را مرور میکنیم:
برنج ایرانی: ۲۰۰ گرم
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله: ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
آرد نخودچی: ۴ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
سرکه و شکر: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که در ادامه بهمرور مراحل پخت میپردازیم:
۱– مرحله اول:
برنج را از ۲ تا ۳ ساعت قبل بشویید و خیس کنید. سپس در آبکش بریزید و اجازه بدید تا آب اضافی آن خارج شود.
۲– مرحله دوم:
پیاز را رنده ریز کنید و آب اضافی آن را بگیرید و همراه برنج خیسخورده، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه کباب حاضر شود.
۳– مرحله سوم:
سپس مقداری روغن در تابه بریزید و از مواد بهاندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در دست به شکل دایره یا بیضی فرم دهید و در روغن سرخ کنید. در انتها نیز کبابها را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
۴– مرحله چهارم:
در مرحله آخر حدود ۲ لیوان آب را با کمی سرکه، شکر و رب گوجهفرنگی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. کبابها را در ظرف مناسب بچینید و مخلوط آب، سرکه و شکر را روی آنها بریزید و اجازه دهید تا با حرارت کم حدود ۲۰ دقیقه بپزد تا برنجها پف کنند. نوش جان!
۱– شما میتوانید این غذا را هم با برنج و هم با نان سرو کنید.
۲– میزان سرکه و شکر بستگی به ذائقه شما دارد. معمولاً این کباب ملس پخته میشود. برای این میزان حدود ۱ استکان سرکه و ۲ قاشق غذاخوری شک کافی است. البته میتوانید بهجای شکر از عسل و یا شیره انگور نیز استفاده نمایید.
۳– بسته به اینکه پیاز چقدر آبدار و گوشت گرم یا سرد باشد، میزان آرد نخودچی متفاوت است. آرد نخودچی را در حدی استفاده کنید که مایه کوفته منسجم شود. این نکته را هم به یاد داشته باشید که آرد زیاد باعث خشک شدن کباب میشود.