لیست استان ها

ته‌چین فیروزکوه از غذاهای محلی استان تهران به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹
3,581 بازدید بدون دیدگاه

ته‌چین فیروزکوه یکی از غذاهای محلی استان تهران و همان‌طور که از اسمش پیداست، بیشتر سمت فیروزکوه طبخ می‌شود. پس اگر گذرتان به آن سمت افتاد، می‌توانید از خوردن این ته‌چین لذت ببرید. این غذا با ته‌چین زعفرانی ایرانی که می‌شناسیم کاملاً متفاوت است. طعم خاص زیره و ترکیب برگه زردآلو و گوشت قرمز، مجموعه‌ای از مزه‌ها را می‌سازد که حتماً باید امتحان کنید.

طرز تهیه ته‌چین فیروزکوه

در ادامه باهم مراحل تهیه این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم:

مواد لازم (برای ۴ نفر)

برنج: چهار پیمانه

سبزی پلویی: ۵۰۰ گرم

گوشت گوسفندی سردست: ۲۵۰ گرم

چغندر: یک تا دو عدد

هویج: ۲ عدد

قیسی زردآلو: نصف پیمانه

پیاز: یک عدد

گَردِ لیمو: دو قاشق غذاخوری

روغن، نمک، زیره، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل تهیه ته‌چین فیروزکوه

این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده می‌شود که در ادامه به‌مرور مراحل پخت می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

گوشت را شسته و در صورت دلخواه به‌صورت یک‌تکه یا خردشده درمی‌آوریم. سپس پیاز را خردکرده و گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. فلفل، زردچوبه، نمک و زیره را به گوشت افزوده و به‌اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و می‌گذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیم‌پز شود.

۲– مرحله دوم:

برنج را خیس کرده، به آن مقداری نمک اضافه می‌کنیم و آبکش می‌کنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقه‌حلقه برش می‌دهیم. هویج را هم به شکل مورب برش می‌زنیم. قیسی را شسته و خیس می‌کنیم.

۳– مرحله سوم:

مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به‌اندازه یک کفگیر روی آن برنج می‌ریزیم. سپس گوشت نیم‌پز را روی آن قرار داده و گرد لیمو را روی آن می‌پاشیم. چغندر و هویج را نیز روی گوشت قرار می‌دهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج می‌ریزیم تا موادمان به‌صورت لایه‌ای درون قابلمه ریخته شود.

۴– مرحله چهارم:

قیسی‌ها را درون کمی روغن تفت‌داده، روی برنج می‌ریزیم و به‌اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم می‌کنیم. نوش جان!

نکاتی مهم برای پخت ته‌چین فیروزکوه

۱می‌توانید برای تزیین ته‌چین از زرشک، کشمش، خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.

۲زمانی که برای پخت ته‌چین فیروزکوه لازم دارید، حدود دو ساعت است.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
تهران
مرکز استان
تهران
جمعیت
13 میلیون نفر
تعداد شهرستان
16
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
021
مساحت استان
18,814 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها