تهچین فیروزکوه یکی از غذاهای محلی استان تهران و همانطور که از اسمش پیداست، بیشتر سمت فیروزکوه طبخ میشود. پس اگر گذرتان به آن سمت افتاد، میتوانید از خوردن این تهچین لذت ببرید. این غذا با تهچین زعفرانی ایرانی که میشناسیم کاملاً متفاوت است. طعم خاص زیره و ترکیب برگه زردآلو و گوشت قرمز، مجموعهای از مزهها را میسازد که حتماً باید امتحان کنید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل تهیه این غذای خوشمزه را مرور میکنیم:
برنج: چهار پیمانه
سبزی پلویی: ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی سردست: ۲۵۰ گرم
چغندر: یک تا دو عدد
هویج: ۲ عدد
قیسی زردآلو: نصف پیمانه
پیاز: یک عدد
گَردِ لیمو: دو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، زیره، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که در ادامه بهمرور مراحل پخت میپردازیم:
۱– مرحله اول:
گوشت را شسته و در صورت دلخواه بهصورت یکتکه یا خردشده درمیآوریم. سپس پیاز را خردکرده و گوشت را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. فلفل، زردچوبه، نمک و زیره را به گوشت افزوده و بهاندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و میگذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیمپز شود.
۲– مرحله دوم:
برنج را خیس کرده، به آن مقداری نمک اضافه میکنیم و آبکش میکنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقهحلقه برش میدهیم. هویج را هم به شکل مورب برش میزنیم. قیسی را شسته و خیس میکنیم.
۳– مرحله سوم:
مقداری روغن کف قابلمه ریخته، بهاندازه یک کفگیر روی آن برنج میریزیم. سپس گوشت نیمپز را روی آن قرار داده و گرد لیمو را روی آن میپاشیم. چغندر و هویج را نیز روی گوشت قرار میدهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج میریزیم تا موادمان بهصورت لایهای درون قابلمه ریخته شود.
۴– مرحله چهارم:
قیسیها را درون کمی روغن تفتداده، روی برنج میریزیم و بهاندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم میکنیم. نوش جان!
۱– میتوانید برای تزیین تهچین از زرشک، کشمش، خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.
۲– زمانی که برای پخت تهچین فیروزکوه لازم دارید، حدود دو ساعت است.