دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است که بیشتر در منطقه لواسان طبخ میشود. این غذا به دلیل بلغور جو بسیار مقوی است و به دلیل داشتن چربی کم و کالری زیاد، بهعنوان گزینه ایده آل برای کاهش وزن شناخته میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل تهیه این غذای خوشمزه را مرور میکنیم:
جو دوسر: ۱۵۰ گرم
عدس: ۵۰ گرم
لوبیای چیلی: ۴۰ گرم
لوبیای قرمز: ۴۰ گرم
نخودفرنگی: ۴۰ گرم
برنج: ۸۰ گرم
در کل اسفناج، جعفری، ترهفرنگی و گشنیز: ۲۵۰ گرم
نعناع: نصف قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۱ لیتر
نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در دو مرحله آماده میشود که در ادامه بهمرور مراحل پخت میپردازیم:
۱– مرحله اول:
برای تهیه دمی بلغور جو، بلغور و حبوبات را بهجز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آنگاه در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به آن بیفزایید و روی اجاق قرار دهید. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خردکرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.
۲– مرحله دوم:
سپس ادویه، پیازداغ و نعناع داغ را اضافه کنید و هنگامیکه آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیسخورده را بریزید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود. حالا صبر کنید تا برنج کاملاً مغزپخت شود. آنگاه دمی را در ظرف بکشید و نوش جان کنید.
۱– خوردن ماست چکیده با این غذا توصیه میشود که هم میتوانید برای تزئین استفاده کنید و هم همراه غذا نوش جانکنید.
۲– یک فنجان جو دوسر پختهشده دارای ۲ کالری و ۲ گرم چربی است و همانطور که در بالا اشاره شد، بهعنوان گزینه ایده آل برای کاهش وزن شناخته میشود.